Hava Durumu

Erdoğan: "Olumlu istikamette gelişiyoruz"

3. Turizm Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Buradan bir müjde vermek istiyorum. Atatürk Kültür Merkezi'nin yerine çok daha büyüğünü ve modernini yapacağız. 2019'un sonuna kadar İstanbul'a opera binasını kazandırmış olacağız." açıklamasında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2017 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan: "Olumlu istikamette gelişiyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 3. Turizm Şurası'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

Turizmin insanlığın tarihi kadar eski bir geçmişi vardır. Turizmin bir sektör haline gelmesi geçtiğimiz yüzyılda ortaya çıkmıştır. Bugün artık doğrudan ve dolaylı etkileri ile dünya ekonomisine büyük katkısı olan bir sektörden bahsediyoruz.

OLUMLU İSTİKAMETTE GELİŞİYORUZ

Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan gelişmelerle ülkemizdeki terör eylemleri ve darbe girişimi turizmimizi etkilemiştir. Bu yılın ilk 8 ayında 22 milyonu yakalamamız bizler için umut vesilesidir. Demek ki olumlu istikamette gelişiyoruz.

DEVLETİMİZ SEKTÖRÜN YANINDADIR

Sektörün yaşadığı kötü günleri geride bırakmaya başladık. Yaşanan olumsuzlukları telafi etmek için uygulanan düşük fiyat politikasının önemi büyük. Turizmde artık yükseliş dönemidir. Devletimiz sektörün yanındadır. Türkiye'nin potansiyeli öyle büyüktür ki kaybettiğimiz pazarların katbekat büyükleri bir el uzatımı mesafede bizleri beklemektedir.

DENİZİ BAŞKA, YAYLALARI BAŞKA...

İnsanlar artık gittikleri her yerde hayatın her alanına ulaşmak istiyor. İnsanlar hediyelik eşyalar kadar unutulmaz hatıralar da biriktirmek istiyorlar. Dünyada başka hangi ülkede bizdeki kadar zengin mutfak kültürü, folklor kültürü, bu denli köklü ve farklı medeniyetlerin izleri sürülebilir. Denizi bir başka yaylaları bir başka, hele insanı daha başka güzelliğe sahip kaç ülke var.

KAPISINA GELENE TERS BAKAN BİR MİLLET DEĞİLİZ

Milletimiz için tanrı misafiri sofrasında ne varsa bölüşebileceği, çayını, ayranını içirmeden gönderemeyeceği kişi demektir. Kapısına gelene ters bakan bir millet değiliz biz. Türk örfünü adetini sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Turistlere ülkemizin güzellikleri yanında insanımızın manevi derinliğini gösterdiğimizde sadece para değil dost kazanmış oluruz.

ŞANLIURFA'NIN BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

Eğer gönlünü kazandığımız insanlarla gök kubbede hoş bir seda bırakabiliyorsak ne mutlu bize. Türkiye'nin bir açıkhava müzesi olması ile övünmek hakkımızdır. Ama asıl önemli olan bu zenginliği değerlendirebilmektir. Örneğin Gaziantep gastronomi alanında UNESCO'ya katılmıştır. Şanlıurfa'nın müzik alanında yaptığı başvuru kabul edilmiştir. Malatya kayısısından Adana kebabına önce sahip çıkmalıyız, sonra insanlığa sunmalıyız.

ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ SORUN YOK

İstanbul gibi mücevher değerinde bir şehrin potansiyelini tam olarak kullanmış değiliz. İnşallah turizm politikamızı bu yönde geliştireceğiz. Turistlerin beklentileri ile elimizdeki imkanları bir araya getirdiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz sorun yok.

DÜNYAYA HAKİKATLARİ ANLATMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ

Türkiye birkaç yıldır ekonomik saldırılara da maruz kalıyoruz. Kredi derecelendirme kuruluşlarının siyasi ve art niyetli notlarını artık kimse ciddiye almıyor. Onun için biz işimize bakacağız. Türkiye güçlü bir ülke. Turizmde de ülkemize yönelik seyahat uyarıları önemini kaybediyor. Hep söylediğim gibi yalanların en büyük panzehiri hakikatlerdir. Biz tüm dünyaya hakikatleri anlatmanın gayreti içinde olacağız. Yurt dışında yaşayan vatandaşımızın her birini gönüllü turizm elçimiz olarak kabul ediyorum.

ALMANYA'DAN GELEN TURİST SAYISI YÜKSEK OLDU

​Geçtiğimiz yıl başlattığımız komşunu al tatile gel kampanyası başlatmıştık. Almanya'daki seçim sürecinde tüm algı kampanyasına rağmen Almanya'dan gelen turist sayısı yüksek oldu. Yeni dönemde mevcut pazarları geliştirirsek Çin başta olmak üzere Hindistan Güney Amerika gibi yeni alanlara ağırlık vermeliyiz.

MÜJDE VERMEK İSTİYORUM

Bugün burada bir müjde vermek istiyorum. Yarı opera binası dediğimiz bir kongre merkezimiz. Şimdi İstanbul'da AKM'yi yıkıyoruz ve daha büyüğünü çok daha modern bir mimari ile inşallah İstanbul'da pazartesi günü lansmanını yapacağım. Bu lansman ile 2019'un sonuna kadar İstanbul'a opera binasını kazandırmış olacağız.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.