Hava Durumu

Erdoğan, Uganda'da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uganda’daki fahri doktora töreninde konuşuyor. Afrika'nın parlayan yıldızının Uganda olduğunu söyleyen Erdoğan, "Buraya 115 işadamıyla geldim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan, Uganda'da konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan Uganda'da fahri doktora töreninde konuştu. 

"Afrika'da sömürgeci zihniyete izin vermeyiz. Türkiye, tarihi bağları ile Afrika ülkesidir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Mehmet Emin Paşa, Uganda'da 10 yılını geçirmiş ve 1892 yılında şehit edilmişti. Burada önemli tıbbi çalışmalar yapmıştı. Emin Paşa'nın esir ticaretine karşı savaşı bu sonucu doğurdu. Emin Paşa bize temiz bir miras bıraktı. Uganda'dan büyük bir alan istedim. O alana Büyükelçilik binamızı yapalım. Uganda da aynı şekilde Türkiye'de Büyükelçilik binası yapsın.

Afrika haklarının huzuru için burası bir fırsatlar kıtası. Afrika'da 12 büyükelçilik vardı, şu anda 39 tane var. Hedefimiz 54 de 54.Her kesimden Ugandalı da ülkemizde temaslarını arttırmaya başladı. Ben 115 iş adamıyla birlikte geldim. Biraz sonra Cumhurbaşkanıyla kendilerine hitap edeceğiz. Türkiye tarihi bağları nedeniyle aynı zamanda bir Afrika ülkesidir. Burasının Afrika halklarının huzuru için fırsatlar kıtası olduğuna inanıyoruz. Dünyanın en büyük ekonomilerinin krizlerle boğuştuğu dönemde Afrika'nın kalkınması sürüyor. Afrika'nın uyanışını heyecanla biz de takip ediyoruz.

Afrika'ya açılım planımız ciddi ilerlemeler kaydediyor.4500 Afrikalı öğrenci devletin tahsis ettiği bursa ülkemizde eğitim görüyor.Türkiye olarak Afrika'nın sesi olmaya gayret ediyoruz. Bu çabaların odağında Afrika ülkeleri yer alıyor.Biz Ege Denizi'nde 100 bine yakın mülteciyi denizden çıkardık. Ama birileri de o botları delerek boğulmalarına fırsat veriyor. Biz veren el olmalıyız, alan el olmayacağız.

'TÜRKİYE DESTEKTE 1. SIRADA'

Şu anda az gelişmiş ülkelere destek sıralamasında 2. sırada Türkiye var. Milli gelire oranla baktığımızda Türkiye 1. sırada.
Dünya 5 daimi ülkenin iki dudağı arasına mahkum edilemez. 1. Dünya Savaşı'nın şartlarında yapılanmış tabloyu bugün dayatanamazsınız. Güçlü olanın haklı olduğu dünyada hukuk tecelli etmez.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.