Hava Durumu

Erdoğan-Zana görüşmesi gerçekleşecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile HDP Milletvekili Leyla Zana arasında gerçekleşecek görüşmenin program uygun olduğu zaman gerçekleşeceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2016 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan-Zana görüşmesi gerçekleşecek
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda basın bilgilendirme toplantısı yapan Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Zana arasında gerçekleşecek görüşme için özel kalemlerin çalıştığını belirterek, “Leyla Zana ve Cumhurbaşkanımız arasındaki görüşme özel kalemler seviyesinde devam ediyor. Sayın Zana yurt dışında. Uygun bir zamanda görüşme gerçekleşecektir” dedi. 
PYD’yi Cenevre görüşmelerine katmaya çalışmanın şu ana kadar süren müzakerelere aykırı bir durum olduğunu söyledi. “Rejimle ve PKK ile şaibeli, kirli ilişkilerine devam eden bir grubun orada olması kabul edilebilir bir şey değildir” diyen Kalın, Türkiye’nin orada en üst düzeyde temsil edileceğini açıkladı. 

Kalın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaymakamlara yönelik “Mevzuatı bir kenara koyun” yönündeki çağrısına da açıklık getirdi. 

Kalın, “Son aylarda Doğu ve Güneydoğu’da belli belediyelerin ne tür yasadışı faaliyetler içinde olduğunu biz gördük. Hendeklerin, çukurların hangi makinalarla kazıldığı biliniyor. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrı doğrudan bununla ilgilidir. Devletin verdiği imkanları devlet aleyhine kullananlar için yapılan bir çağrıdır” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.