Hava Durumu

Erdoğanlı billboard reklamı yapan müteahhite FETÖ şoku!

Şanlıurfa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan müteahhit Halil Güneş, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğanlı billboard reklamı yapan müteahhite FETÖ şoku!
Kentin en büyük inşaat firması sahibi olduğu belirtilen müteahhitin 15 Temmuz darbesinin ardından vatandaşların yoğun olduğu en işlek caddelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin bulunduğu billboarda 'Dünya 5’ten büyüktür. Dik dur eğilme. İnanlar seninle' sloganlarını yazarak inşaat reklamı yaptığı belirtildi.



Kentteki en büyük inşaat şirketleri arasında gösterilen firmanın sahibi müteahhit Halil Güneş, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorgulanan işadamının 2015 yılına kadar hem emlakçılık, hem de Zaman Gazetesi'nde dağıtıcılık yaptığı saptandı.



Soruşturmayı derinleştiren polis, Halil Güneş'in 2015 yılının ardından kısa bir süre içersinde kurduğu inşaat firmasının hızlı bir şekilde yükseldiği kentin en önde gelen firmaları arasında yer aldığı bilgisine ulaştı.

Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğunu ve örgüte finansal kaynak sağladığı bilgisine ulaşan polis, araştırmalar sonucu Güneş'in Zaman Gazetesi'ne kayyum atandığında yapılan sokak eylemlerine katıldığı ve elinde Zaman Gazetesi bulunduğu polis kamerası kayıtlarında elde edildi.

DARBE GİRİŞİMİNDEN SONRA ERDOĞANLI AFİŞLER ASTIRDI

FETÖ/PDY için toplanan himmet paraları ile inşaat şirketi kurduğu ileri sürülen Güneş'in, gözaltına alındıktan sonra kendisine yöneltilen suçlamaları ise kabul etmediği öğrenildi. Kısa sürede büyüyen inşaat şirketini emlakçılık yaparken sattığı daire paraları ile kurduğunu ileri süren Halil Güneş'in, Zaman Gazetesi için yapılan eylemlere katıldığı yönündeki fotoğraflar için ise 'Tesadüfen oradan geçerken eylemlere katıldım’ dediği belirtildi. 

Güneş'in, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise Şanlıurfa’nın en işlek caddelerine 8 metre genişliğinde 20 metre uzunluğunda billboardlara afişler astırarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na yaptığı konuşmasından esinlenerek 'Dünya 5’ten büyüktür. Dik dur eğilme. İnanlar seninle' sloganlarını yazdırıp altına inşaat şirketinin adını yazdırmıştı. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Halil Güneş, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklanan müteahhidin şirketi ise incelemeye alındı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.