Hava Durumu

Ergenekon davası hakim ve savcılarına 600 yıl hapis istendi

Ergenekon davasına bakan eski hakim ve savcıların ihmal ve kusurlarına ilişkin soruşturmada 8 şüpheli hakkında 3 ila 600 yıl arasında değişen hapis talep edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2017 20:01
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2017 20:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ergenekon davası hakim ve savcılarına 600 yıl hapis istendi

Ergenekon davasına bakan eski hakim ve savcıların yargılama sürecindeki ihmal ve kusurlarına ilişkin soruşturma tamamlandı. Düzenlenen iddianameye göre 8 şüpheli hakkında 3 ila 600 yıl arasında değişen hapis talep edildi.

ŞÜPHELİ ESKİ HAKİM VE SAVCILAR

İddianamede şüpheli olarak yer alan isimler ise şöyle: Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Mehmet Ali Pekgüzel, Sedat Sami Haşıloğlu, Ercan Fırat, Mehmet Murat Dalkuş, Fatih Mehmet Uslu ve Nihat Topal.

İSTENEN CEZALAR

Kapatılan Özel Yetkili 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakim ve savcıları hakkında istenen cezalar ise şöyle:

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese: 'Görevi Kötüye Kullanma", "Görevi İhmal", "Hürriyeti Tahdit", "Resmi Belgede Sahtecilik", "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "Suç Uydurma" suçlarından toplam 168 yıldan 600 yıla kadar hapis.

Üye hakim Hüsnü Çalmuk: "Görevi Kötüye Kullanma", "Görevi İhmal", "Hürriyeti Tahdit", "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "Bilişim Sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme" suçlarından toplam 30 yıla 123 yıla kadar hapis.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.