Hava Durumu

Erken uyanmanın püf noktaları!

'Erken uyanamıyorum' diyorsanız bu öneriler işinize yarayacak! Peki erken uyanmak için neler yapılmalıdır? İşte erken kalmak için yapmanız gerekenler...

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erken uyanmanın püf noktaları!

Yataktan kalkmak nasıl da zor geliyor değil mi? Sabah çalan saatin alarmına karşı düşman kesildiğimiz şu günlerde erken uyanmak için bu öneriler çok işinize yarayacak!

Vücut saati tıkır tıkır işleyenler, size şapka çıkarıyoruz! Ama çoğumuz geç yatıyoruz ve erken kalkamıyoruz. 'Toplantı 9'da değil de 10.00'da başlasa' 'İlk ders zili 1 saat sonra çalsa ne olurdu?' diye yıllardır sızlansak da değişen bir şey yok. 06.00'da kalkıp 06.30'da evden çıkmak zorundayız. Ne yapalım? O zaman pratik yöntemler bulalım dedik.

Uyumak için alarm kurun

Sadece erken kalkmak yetmez, güne dinç başlamak lazım. Zira iş bekler, derste uyumak olmaz! O zaman erken yatmaya alışacağız. Mesela yatağa gitmeniz gereken saat için ayrı bir alarm kurun. Güne öyle paydos edin.

TV başından kalkıp uyumaya gitmeyin

Yatağa girmeden önceki 2 saati bir şeyler okuyarak, sıcak bir duş alarak, yürüyüşe çıkarak veya ertesi günü planlayarak geçirin. Bu sırada odanızı havalandırın. Mis gibi bir uyku istiyorsanız bırakın temiz hava içeri girsin.

Uyumadan önce beslenmeye dikkat!

Yatmadan önce içilen çay, kahve uykunun baş düşmanlarından. Hele alkol ve sigara sizi ters köşeye yatırır, uyutmaz. Karnınız acıktıysa hafif bir şeylerin ötesine geçmeyin.

Uyumadan önce ağır egzersiz yapmayın

Günü koşarak, ağırlık ve kardiyo çalışarak bitirmeyin. Uykunuz yoksa kendinizi yorun ama o kadar da değil.

Sağlığınızın değerini bilin

Sabah nasıl uyandığınızın sağlığınızla bir ilişkisi olabilir. Belki de daha iyi bir diyet ve egzersiz planına ihtiyacınız vardır. Eğer uyanmakta zorlanıyorsanız, bilmediğiniz bir uyku apneniz olabilir. Eğer her şeyi doğru yaptıysanız, uzman görüşü almak için mutlaka doktora gidin.

Başucunuzda içecek bulundurun

Sabah uyanır uyanmaz içtiğiniz bir bardak su sizi uyandıracaktır. Yatağınızın başında bulundurduğunuz kafeinli bir içecek, sizi yataktan çıkaracak yollardan biri olabilir. Ancak bunun sağlıklı bir öneri olduğunu söyleyemeyiz.

Yanıp sönen bir çalar saat alın

Işık saçarak yanıp sönen bir çalar saat ya da radyolu çalar saatler, sabahları daha aydınlık, parlak ve müzikli bir güne daha kolay uyanmanızı sağlar. Belli bir süre sonra rahatsız edici sesler sizi artık uyandırmayacaktır.

Yataktan kaldıracak uygulamaları indirin

Vücut hareketlerini algılayabilecek bir program indirin. 'SpinMe Alarm Clock' uygulaması sabahları zor uyananlar için bir çözüm olabilir. Bu program yalnızca yatağınızdan kalktığınız zaman ya da iki kere dönerseniz kapanıyor.

Kokulu tuzlar koklamayı deneyin!

Kokulu tuzlar veya uçucu yağlar insanları yüzlerce yıl canlı tutmak için işe yarıyor. Bunun için sevmediğiniz bir kokuyu duymanız gerekmiyor. Sizi canlandıracak bu kokuları yatağınızın başucuna koyarak başlayabilirsiniz. Greyfurt ya da nane işinizi görebilir.

Kendinizi eğitin

Uyanmak için kendinizi zorlamak yerine, birkaç egzersiz uygulayarak vücudunuzun hemen harekete geçmesini sağlayabilirsiniz. Kendinizi iyi hissedene kadar bunu günde iki defa tekrarlayın. Bu ipuçlarını yaptığınız halde hala zamanında uyanamıyorsanız, belki sabahları hızlı uyanamamanızın başka nedenleri olabilir.

Erken uyanmak istiyorsanız bunları alışkanlık haline getirin:

Sessiz ve karanlık bir odada uyuyun.

Gün içinde yarım saatten fazla şekerleme yapmayın.

Uyandığınızda perdeyi açın, taze havayı koklayın.

Alarmı yataktan uzak bir yere konumlandırın ki onu susturmak için mecburen birkaç adım atın.

Alarmı ertelemeyin! Fazladan 5 dakika uyumanın ne size, ne de çevrenize faydası var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.