Hava Durumu

Erol Büyükburç'u kaybettik

Sanatçı Erol Büyükburç İstanbul Etiler'deki evinde ölü bulundu. Polis sanatçının evinde olay yeri incelemesine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2015 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2015 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erol Büyükburç'u kaybettik
Pop'un önemli ismi Erol Büyükburç, hayata gözlerini yumdu. 79 yaşındaki Erol Büyükburç'tan haber alamayan yakınları sanatçının evine gitti. Kapı çilingir yardımıyla açıldı. Evde yapılan incelemede Erol Büyükburç’un cesedi, yatak odasında bulundu. Yatağının yanında yüzü koyun yatan Büyükburç’un öldüğü anlaşıldı.

Polis ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede Erol Büyükburç’un üzerinde darp ya da ölüme sebep olacak herhangi bir iz bulunamadı. Ev kapısının içerden kilitli olduğu ve ev içinde her şeyin normal olduğu görüldü. Kalp ve şeker hastalığı bulunan ünlü sanatçının kalp krizi sonucu ölmüş olabileceğini belirten yetkililer, kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini söylediler.

TELEFONA UZANMIŞ AMA ULAŞAMAMIŞ 

Erol Büyükburç'un evine çilingir ile giren kapıcı Nurettin Bozdağ, “Yan apartmanın kapıcısı beni aradı. Erol Bey'in kapısını çalıyoruz ama kapıyı açmıyor. Tanıdığın çilingirci varsa çağıralım dedi. Biz de çilingirle eve geldik. Erol Beyin menajeri kapıyı kıralım içeri girelim deyince çilingir kapının göbeğini kırarak içeri girdik. Yatak odasının kapısı da kilitliydi. Onu da çilingir yardımıyla açtık. Erol bey yerde uzanmış halde yatıyordu. Menajeri, Erol Büyükburç'un telefona uzandığını ama ulaşamadığını söyledi" dedi.



EN SON CENAZEDE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Büyükburç, geçen ay "en iyi arkadaşı" olarak nitelediği söz yazarı Fikret Şeneş'i kaybetmişti.

İlk kadın Türk şarkı sözü yazarı olarak bilinen Şeneş, ilk şarkı sözlerini Büyükburç'a yazmıştı. Büyükburç, 84 yaşında hayatını kaybeden Şeneş’in cenaze töreninde, “O benim en iyi arkadaşımdı. O benim en iyi dostumdu. İlk bana İngilizce sözler yazan hanımefendi oydu. Harika bir kadındı o, nefis bir kadındı" demişti.

YARIN KONSER VERECEKTİ

Erol Büyükburç 13 Mart 2015 Cuma günü (Yarın) Bursa'da konser verecekti. Etkinlik "Türk pop müzik tarihinin en önemli ve kendine özgü figürlerinden biri olan Erol Büyükburç hayranlarıyla buluşuyor" sözleriyle duyurulmuştu.

'DÜN AKŞAM ŞAKALAŞTIK'

Erol Evgin, dün akşam oğlu Murat Evgin'in dinletisi olduğunu, Erol Büyükburç'un de dinletiye katıldığını söyledi. Oğluyla telefonla konuştuğunu kaydeden Erol Evgin, "Gayet iyiydi" dedi. Murat Evgin Habertürk'e yaptığı açıklamada, "Dün akşam birlikteydik, şakalaştık, hiçbir şeyi yoktu" dedi.

Murat Evgin ölüm haberinin ardından çok üzüldüğünü belirterek instagramda şu mesajı yazdı: Hayatta rahmetli Erol Büyükburç'cun son akşamını beraber müzik dolu, sohbet dolu geçirmek varmış.

EŞİ VE KIZI HAYATINI KAYBETMİŞTİ
 
1936’da Adana’da doğan Erol Büyükburç 60’lı yılların en sevilen Pop Starı’ydı. İlk albümü Sevgi Çiçekleri 1975 yılında müzik marketlerinde yerini alırken, 1981 yılnda ise Sen Varsın adlı albümü çıktı. Erol Büyükburç, bu albümündeki Sevemem şarkısı ile ün kazandı. ’Öp Beni’,’Little Lucy’ ve ’Haydi Gençlik Hop Hop’ şarkıları da Büyükburç’un en çok bilinen eserleri arasında. 22 Temmuz 1999’da müzisyen ve şarkıcı kızı Ajlan Büyükburç’u trafik kazasında kaybeden Büyükburç’un eşi Emel Büyükburç ise 2001 yılında karaciğer yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.


POP MÜZİĞE DAMGASINI VURDU

Erol Büyükburç, 1936 Adana'da dünyaya geldi.Büyükburç, ilk albümü olan "Sevgi Çiçekleri"ni 1975 yılında çıkardı. Büyükburç, 1981 yılında ise "Sen Varsın" isimli albümünü çıkarttı. Bu albümündeki "Sevemem" şarkısı ile ün kazandı.
Sanatçı, son albümü olan "Yıllar Sonra"yı 2000 yılında yayımladı.

Büyükburç'un kızı Ajlan Büyükburç, 1999 yılında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirmişti..

Büyükburç, 2001 yılında ise eşi Emel Büyükburç'u karaciğer yetmezliği sonucu kaybetmişti.

Sanatçı Büyükburç, 2004 yılında evlendiği Alman asıllı eşi Ute Eser'den de geçen yıl boşanmıştı.

"TÜRKİYE'NİN İLK POP STARI"

Erol Büyükburç, 1960'lı yıllarda Türkiye'nin en sevilen pop starıydı. Büyükburç, klip ve TV’nin olmadığı yıllarda sahne şovunu en iyi kullanan şarkıcı olarak tarihe geçti. 

Müzikle görselliği ilk kez birlikte kullanan Erol Büyükburç, Türkiye müzik tarihinde bir mihenk taşı oldu. Büyükburç, kendi tasarladığı kıyafetler ve filmleriyle 1960’ların ortasında bir fenomen haline geldi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.