Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ertuğrul Özkök'ü duygulandıran Mehmet Ali Birand anısı

CNN TÜRK'te "40" programına konuk olan gazeteci Ertuğrul Özkök, Mehmet Ali Birand anısını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Özkök, o anlar için "O gün hayatımın en mutlu günlerinden biriydi" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2018 22:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 22:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ertuğrul Özkök'ü duygulandıran Mehmet Ali Birand anısı

Gazeteci Ertuğrul Özkök, Buket Aydın'ın CNN TÜRK ekranındaki yeni programı 40'a konuk oldu. Programda 40 soruya yanıt veren Özkök, "Devlet sırrını ortaya mı çıkartırsınız, yoksa devletin bekasını mı seçersiniz?" sorusu karşısında geçmişte yaşadıkları aklına gelince duygulandı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

"Bu bence bir yurtseverliktir"

Cevabına, "Bir gazeteciye 'Devletin bekasını mı düşünürsün' derseniz, gazetecilik yapmak mümkün değil" diyerek başlayan Özkök, şöyle devam etti:

"Devletin bakasının ne olduğunu tayin etme yetkisi devletin elindeyse, bu sorunun hiçbir anlamı yok. Çünkü iktidar sahiplerinin devletin bekası diye gördüğü bir şeyi ben tam aksine 'Ben bunu yayınlamazsam devletin bekası tehlike altında' diye görebilirim. Bu benim koyduğum bir kural değil. Bu dünyanın bütün demokratik ülkelerinde konulmuş bir kuraldır. Çünkü bazı kavramlar vardır, bunun tarifini yapmak mümkün değil. Hainlik kavramı... Sana göre hain, bana göre değil. Ben hain kelimesini hiç sevmem. Hain, dünyada en kolay kullanılan kelimelerden biridir. Nazım Hikmet'e dün hain deniliyordu, bugün vatan kahramanı şair oldu. Şimdi 'Devletin sırrını ortaya mı çıkarıyorsunuz' derse, tabii ki şu var; yaptığınız haber, ülkenizin menfaatini bozacak bir haber ise dikkat etmek bence bir yurtseverliktir. Ben bunu çok yaptım. Tecrübeli bir gazeteci olarak bir şey söyleyeyim. Devletten gelen her haberde şüpheci olacaksınız. Hayat bana bunu öğretti. Bana bir kere öyle bir kazık attı ki bu devlet, hayatım boyunca unutamadım. En sevdiğim iki arkadaşımla başım derde girdi benim. Mehmet Ali Birand ve Cengiz Çandar'la, Andıç meselesinde. Bana devletten gelen bir kaynaktan gelmişti haber, kullandım. Ne yazık ki orda oyuna getirdiler beni. Ondan sonra Mehmet Ali Birand'a bir gün rica ettim, gelip Kanal D'de 'Mehmet Ali geleceğim, senden canlı yayında halkın önünde özür dileyeceğim'. Gittim özür diledim."

"O gün hayatımın en mutlu günlerinden biriydi"

Sözlerine Mehmet Ali Birand anısıyla devam eden Özkök, "O gün hayatımın en mutlu günlerinden biriydi" dediği o anları şöyle anlattı:

"Mehmet Ali'nin ölümünden sonra bir gün kapım çalındı. Bir büyük kutu, kutunun içerisinde Amerikan Big Band caz dönemine ait 33'lük plaklardan oluşan bir koleksiyon, üzerinde bir not. Mehmet Ali Birand'ın eşinden Cemre'den geliyordu. Ve bana dedi ki 'Mehmet Ali bu plakları en iyi senin değerlendireceğini düşünüyordu'. O gün hayatımın en mutlu günlerinden biriydi. Cengiz'in de Mehmet Ali Birand'ın da Doğan Grubu'nun alınmasından sonra en büyük etkiyi ben oynadım. Buna Aydın Bey de şahittir. Aydın Bey için de ben. Hayat bize bir sürü şey öğretiyor. Ama öğrendiğim en önemli şey; bir yanlış yaptıysanız bunu itiraf etmekten korkmayacaksınız. O itiraf sizi küçültmüyor tam aksine büyütüyor. Bazı şeyler var hayatınızın sonuna kadar taşıyacaksınız. Yaptığım Andıç ayıbını hayatımın sonuna kadar taşıyacağım. Taşımalıyım da zaten. Hiçbir zaman bitmeyecek o. Hayatın akışını geriye çeviremiyorsunuz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.