Hava Durumu

Esad ABD'yi yerden yere vurdu!

Suriye Devlet Başkanı Esad, ABD'nin Menbiç'teki askeri varlığına rıza göstermediklerini, Suriye'de IŞİD'le etkili mücadele eden tek gücün de Rusya olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2017 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2017 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Esad ABD'yi yerden yere vurdu!

Çin'in Phoenix TV kanalına konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ABD'ye ağır sözlerle yüklendi. Esad Şam ve Menbiç'in kapılarını ABD'ye açıp açmayacaklarının sorulması üzerine ; "Amerikalılar girdikleri hemen hemen her savaşı kaybetti. Irak'ta kaybettiler, sonunda çekilmek zorunda kaldılar. Somali'de de yenildiler. Vietnam ve Afganistan'ı saymıyorum bile. Sorun yaratmak ve yıkmakta çok iyiler ama iş çözüm bulmaya gelince o kadar da iyi olamıyorlar" dedi.

Esad'ın açıklamaları şöyle;

(ABD'nin Menbiç'e konuşlandırdığı askerlerle ilgili) Suriye'nin daveti veya izni olmadan Suriye'ye giren her yabancı asker. ABD askeri varlığının mevcut duruma yardımcı olacağını da düşünmüyorum.

(Şam'ın Menbiç'in kapılarını 'ABD'ye açıp açmadığı sorusu üzerine) Hayır. Ne yapacaklar ki? IŞİD'le mi savaşacaklar? Amerikalılar girdikleri hemen hemen her savaşı kaybetti. Irak'ta kaybettiler, sonunda çekilmek zorunda kaldılar. Somali'de de yenildiler. Vietnam ve Afganistan'ı saymıyorum bile. Sorun yaratmak ve yıkmakta çok iyiler ama iş çözüm bulmaya gelince o kadar da iyi olamıyorlar.

İsviçre'nin Cenevre kentindeki görüşmelerden sonuç çıkmasını beklemiyorduk ama uzlaşı yolunda atılmış olumlu bir adım oldu.

Suriye'de IŞİD'e karşı etkili mücadele veren tek ciddi güç Rusya.

Suriye'nin gelecekteki siyasi sistemi Suriyelilere bağlı.

Suriye ordusunun bir sonraki önceliği Rakka'nın özgürleştirilmesi.

Suriye'deki çatışmaların 2017'de biteceğini umuyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.