Hava Durumu

Esad'ın bu görüntüleri ortalığı karıştırdı

Sosyal paylaşım sitesi YouTube'a yüklenen ve Suriye lideri Beşar Esad ile eşi Esma Esad'ın Suriye sokaklarında otomobille gezerken çekilen görüntüleri tartışma yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2013 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2013 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Esad'ın bu görüntüleri ortalığı karıştırdı

Şam'da çekildiği belirtilen görüntülerde, Suriye lideri Beşar Esad ve eşi Esma Esad Porsche marka bir otomobile binerken görülüyor.

Çiftin çıktığı evin önünde sevgi gösterisinde bulunan halkla selamlaşan Beşar Esad'ın üzerinde siyah bir tişört, altındaysa kot pantolon olduğu görülüyor. Görüntülerin ne zaman çekildiği bilinmiyor ancak videonun YouTube'a yüklenme tarihi 16 Mayıs.

Sosyal medyada kısa süre içinde büyük yankı uyandıran görüntüler, bazılarınca, "Halkı yaşam mücadelesi verirken, Esad keyif çatıyor" diye yorumlanırken, bazı kesimlerse videonun eski olduğu görüşünü savundu.

BU İLK DEĞİL

Daha önce de Beşar ve Esma Esad çiftinin otomobille Şam sokaklarında dolaşırken çekilen görüntüleri Suriye ve diğer ülke televizyonlarında yayınlanmıştı.

Bu görüntülerden nisan ayı sonlarında sosyal medyada yayılan bir tanesinde Beşar Esad yanında Esma Esad arka koltukta da bir gazeteciyle Şam caddelerinde gece vakti araba kullanıyor. Esad görüntülerde, arabasını hep kendisinin kullandığını belirtiyor.

Gazetecinin, "Bu çok tehlikeli değil mi?" sorusuna, "Suriye çok güvenli bir ülke. Zaten güvenlik dediğiniz korumayla olmaz, güvenli bir toplum inşa etmekle olur" diyor.

"İKİZ DOĞURDU" DENİYORDU

Esad ve aile üyeleriyle ilgili sosyal medyada sık sık spekülatif haber ve görüntüler paylaşılması, dün YouTube'a yüklenen videonun eski tarihli olma ihtimalini artırıyor.

Söz konusu asparagas haberlerden birisi de Esma Esad'ın Nasır ve Muntasır isimli ikiz bebekler doğurduğu iddiasıydı. Ancak bu söylentiden iki gün sonra Esma Esad halkın içine çıkmış ve iddialar bir anda kesilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.