Hava Durumu

Esad'ın işiyse hesabını sorarız

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Reyhanlı'daki patlama ile ilgili, "Esad rejimi tarafından planlandığı ortaya çıkarsa ne yaparsınız?" sorusuna "Bu ispatlanırsa ne gerekiyorsa yapılır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2013 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2013 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Esad'ın işiyse hesabını sorarız

Bülent Arınç, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamaların arka planı aydınlatıldıktan sonra gerekenlerin yapılacağını belirterek, "Ne yapacağımızı da herkes açıkça görür. Yeter ki olayın arka planı aydınlatılmış olsun, olayın arka planı deşifre edilsin. Olayı icra edenler veya tahrik edenler, azmettirenler, bir soruşturmayla kısa sürede ortaya çıksınlar. Kim olursa kim planlamışsa icra etmişse arkasındaki güç ne olursa olsun bunun hesabını sorarız" dedi.

Arınç, Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, patlama haberini Siirt programı sırasında aldığını ve hemen Ankara'ya döndüğünü belirterek, fevkalade acı, üzücü bir olayla karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa dileyen Arınç, "Bunu tertipleyenler kimse, kim düşünmüş, kim icra etmişse bu mübarek günlerde Allah onların cezasını versin" ifadesini kullandı.Bugün üç ayların başladığını, yarın Anneler Günü'nün kutlanacağını hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Çözüm süreci içerisinde herkesin birbirini kucakladığı, sıcak duyguların yaşandığı bir yerden geliyorum. Böylesine sulhun, barışın güzelliklerini maneviyat hayatımızın en önemli günlerinin yaşandığı bir günde insanlarımızın ölümüne yol açan böyle bir hainliği yaşamak zor, çok kötü. Olayları Sayın Başbakanımız İstanbul'dan takip ediyor. Bakanlarımızla sürekli görüşüyorlar. Umarım ki ölü sayısı daha fazla artmasın."

"Tabi bu olayları tertipleyen, tertiplebilecek olan, amaçlarının ne olduğunu az çok tahmin edebildiğimiz belli bir yer var. Ama bu yeri açıklamak veya üzerinde tahmin yürütmek, görüş ifade etmek benim açımdan doğru değil. Sanıyorum ki İçişleri Bakanımız olay yerine intikal ettikten sonra Sayın Başbakanımızla bilgileri paylaştıktan sonra bu konuda resmi bir açıklama yapacaktır. Bütün milletimize geçmiş olsun. Ölenleri Allah rahmet etsin çok üzgünüz."

'OLAĞAN ŞÜPHELİ'

Daha önce de Hatay'da bir patlama olduğunun hatırlatılarak, "Neden Hatay" diye sorulması üzerine Arınç, "Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan ya da kendi imkanlarıyla Reyhanlı'da ve Hatay'da yerleşen Suriyeli masum insanların, Suriye'deki rejim tarafından bir hedef haline getirildiğini biliyoruz. Son Banyas'ta yaşanan katliam, etnik temizlik, soykırım bugün Esed rejiminin yüz karasıdır. Onların Muhaberat ile ve silahlı örgütleriyle böyle şeytanca bir planı uygulamak hatta planlamak onlar için herhalde olağan şüpheli noktasındaki düşüncelerimizdir" değerlendirmesinde bulundu.

Patlamayla ilgili geniş bir araştırmanın ardından her şeyin açıklanacağını dile getiren Arınç, "Ama Reyhanlı tesadüfen seçilmiş bir yer değil. Başka ilçeler için de böyle söylenebilirdi. Akçakale'nin ayrı bir özelliği var, Reyhanlı'nın ayrı bir özelliği var, Samandağı'nın, Hassa'nın ayrı özellikleri var. Bu özelliklere uygun olarak hainler bir şeyi planlamış olabilirler. Umarım en kısa zamanda bunu öğreneceğiz" diye konuştu. Arınç, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamanın faillerinin yakalandıklarını, o olayları kimin tertiplediğinin ve silahlı güçler olarak da Suriye'den bunlara kimin destek verdiğinin bilindiğini anımsattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hatay'a gidip gitmeyeceği sorusunu Arınç, "Önce bilgileri paylaşırız, sonra gerekirse elbette gider" diye yanıtladı.

Öncelikle yaraların süratle sarılması, yaralıların tedavi edilmesi, vefat edenlerin, şehitlerin,cenazelerinin kaldırılması gerektiğini ifade eden Arınç, "Belki çok daha önemlisi şehirde olası provokasyonlara karşı güvenlik güçlerimizin mutlaka tedbir alması gerekiyor. Esasen bu bombayla bu patlamayla şehirde başka gelişmeleri de temin etmeye çalışıyor olabilirler. Bu olumsuz gelişmeleri önleyecek siyasi bir iradeye ve güvenlik gücüne ihtiyacımız var. O da Hükümetimizde fazlasıyla mevcut."

'HESABINI SORARIZ'

"Bu olayın Esed rejimi tarafından yapıldığı ispatlanırsa bir karşılık verilir mi" sorusuna Arınç, "Ne gerekiyorsa yapılır. Ne yapacağımızı da herkes açıkça görür. Yeter ki olay aydınlatılmış olsun, olayın arka planı deşifre edilsin, olayı icra edenler veya tahrik edenler, azmettirenler bizim açımızdan bir soruşturmayla kısa sürede ortaya çıksınlar. Kim olursa kim planlamış ve icra etmişse arkasındaki güç ne olursa olsun bunun hesabını sorarız" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.