Hava Durumu

Esenyurt Belediye Başkanı istifa etti

Esenyurt Belediye Başkanı Ak Partili Necmi Kadıoğlu istifa etti. Kadıoğlu, 13 yıl 8.5 ay sonra yürüttüğü başkanlık görevinden ayrılma nedenine ilişkin ise, sağlık sorunlarını gerekçe gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Esenyurt Belediye Başkanı istifa etti

Esenyurt Belediye Başkanlığı Basın Yayın Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kadıoğlu'nun son 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeni ile tedavi
gördüğü belirtildi.

Açıklamada, istifa talebine ilişkin dilekçenin, İstanbul Valiliği'ne iletildiği kaydedildi. Kadıoğlu, 28 Mart 2004 yılındaki yerel seçimlerde, Esenyurt Belediyesi Başkanı olarak seçilmişti.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Belediyeden yapılan açıklamada, 13 yıl 8,5 aydır ilçenin belediye başkanlığını yürüten Kadıoğlu'nun, bugün itibarıyla kendi isteğiyle görevinden istifa ettiği, buna ilişkin yazılı talebini Valiliğe bildirdiği belirtildi.

Açıklamada, Kadıoğlu'nun 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü kaydedilerek, şöyle denildi:
"Sorumlu olduğu ilçenin ve Esenyurt halkının ihtiyacı olan hizmetlerin üretilmesinde ve yerine getirilmesinde bu sağlık sorunlarının engel olmaya başlayacağı kaygısıyla böyle bir istifa kararı almış bulunmaktadır. Sayın Belediye Başkanımızın, seçildiği günden bugüne kadar Esenyurt ilçesine ve halkına olan duyarlılık sebebiyle almış olduğu bu kararı saygıyla karşılıyoruz. Kendisine Esenyurt ilçesi ve içinde yaşayan insanlar adına gösterdiği insanüstü gayret, çaba ve çalışmalar, sağlık, eğitim, çevre, kültür, sosyal barış daha nice hizmetlerinden ötürü sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi kamuoyu önünde sunarız."

NECMİ KADIOĞLU KİMDİR?

Kadıoğlu, 1954 yılında Gümüşhane'de doğdu. İlkokulu Gümüşhane'de orta, lise ve üniversite eğitimini ise İstanbul'da tamamladı. İş hayatına Gümrük Müşaviri olarak başladı. Mali Müşavir olarak çalıştı. Yurt içinde ve yurt dışında üstdüzey yöneticilik yaptı.

1992-1993 yılları arasında Kağıthane Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı yaptı. 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı ve Başkan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

28 Mart 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Esenyurt Belediyesi'nde Belediye Başkanı olarak göreve başladı. İyi derecede İngilizce, Almanca ve Arapça bilmektedir. Evli ve altı çocuk babasıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.