Hava Durumu

Eşi ile düğüne giden kadının hayatı karardı

İstanbul'da yaşayan ve oto yedek parça satışı yapan Sinan B. (42) eşi H. B. ile birlikte Antalya'ya gitti. İki çocuğu evde kalan H. B. düğün sonrası direk İstanbul'a döneceklerini düşünüyordu.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2018 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2018 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eşi ile düğüne giden kadının hayatı karardı

Sinan (42) ve H. B. (44) 20 yıl kadar önce evlendi. Çiftin biri 13, diğeri 17 yaşında iki çocukları bulunuyor. H.'nin bir mesleği yok ev işleri ile ilgileniyor. Sinan B.
ise oto yedek parça ticareti yapıyordu. Ancak işleri yolunda gitmeyen Sinan B.'nin bazı borçları da bulunuyordu.

ÖNCE DÜĞÜNE...
İstanbul'da yaşayan B. çifti geçen yıl 6 Ekim'de, bir akrabalarının düğünü nedeni ile Antalya'ya gitti. Çift düğüntöreninde katıldı ertesi gün dönüş için yola çıktı. Ancak, Sinan B., İstanbul yerine Van'a gideceklerini söyledi. Eşine yaptığı açıklama ise, "Van'dan sipariş aldı. Bu siparişleri teslim ederim. Oradan İstanbul'a döneriz oldu."

GECE 3:00'TE YOLA ÇIKTILAR
Çift 7 Ekim akşamı Van'a vardı. H. B. oteldeki odasına gitti. Eşi ise siparişleri teslim etmek üzere dışarı çıktı. Gece yarısı saat 03.00'te H. B.'ın uyuduğu sırada Sinan B. aradı. B. eşine "İşimi bitti. Yolumuz uzun hemen yola çıkmamız lazım" dedi. H. B. hazırlandı e çift yola çıktı. 8 Ekim akşamı saat 21.30 sıralarında B. çifti araçları ile Kocaeli Gültepe rampasına vardıkları sırada önlerini polis ekipleri durdurdu.

PİYASA DEĞERİ 20 MİLYON DOLAR
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı 20 kadar polis araçta arama yaptı. Yapılan arama sonrası aracın bagaj kısmında bulunan kolilerde, piyasa değeri 20 milyon dolar olan 211 kilo 500 gram eroin bulundu. Çift, savcılık talimatı ile gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

ÇOCUKLARI ORTADA KALDI
B. çifti cezaevine konulurken çocukları ise yalnız başlarına kaldı. Çift hakkında yürütülen soruşturma sonrası haklarında dava açıldı. 30'ar yıl hapis istemi ile haklarında dava açılan çiftin yargılaması Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. H. B., hem emniyet, hem savcılık hem de mahkemede yaptığı savunmalarda, araçta eroin bulunduğundan haberi olmadığını söyledi.

B. çifti katıldıkları düğünde, gelin ve damatla birlikte aynı karede yer aldı.

EŞİNİN HABERİ YOKTU
Sinan B. ise, Van'dan aldığı siparişleri dağıttığını ancak, araca eroini kimin koyduğunu bilmediğini söyledi. Yapılan yargılama sonrası H. B.'nin araçta bulunan eroinden haberinin olmadığı anlaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.