Hava Durumu

Eşimi öldürmek için çocuklarımın büyümesini bekledim

Boşandığı karısını öldüren adamın mahkemedeki sözleri şaşkınlık yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2013 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2013 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eşimi öldürmek için çocuklarımın büyümesini bekledim

Uşak’ın Sivaslı ilçesinde, boşandığı karısı Nermin Şen’i bıçaklayarak öldüren Muslu Özel, 37 dakika süren ilk duruşmada "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası"na çarptırıldı.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanık Muslu Özel, Neriman Şen’in yakınları ve avukatları ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı.

Mahkeme Başkanı Ferhat Bursal, iddianameyi ve toplanan delilleri okuduktan sonra sanıktan savunmasını sordu.Nermin Şen’le 15 yıl önce boşandıklarını ve öldürmeyi o dönem planladığını söyleyen Muslu Özel, "Cinayeti 15 yıl önce işleyecektim, çocuklarım küçüktü büyümelerini bekledim" dedi.

Sanığın başka bir sözü olmadığını söylemesi üzerine mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, sanığın tasarlayarak cinayeti işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.Yaklaşık 37 dakika süren duruşmada kararını açıklayan hakim Bursal, Özel’in, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Duruşma sonrası Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Avukatı Cansu Kaman, Türkiye genelinde kadınların öldürüldüğü 30 civarı davayı takip ettiklerini, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirtti. Sanığın pişman olduğunu dahi söylemediğini kaydeden Kaman, "İlk kez ilk duruşmada karar çıktığına şahitlik ettim. Adaletin yerini bulduğunu düşünüyoruz" dedi.

Nermin Şen’in kuzeni Kadir Ur ise "Verilen ceza acımızı biraz dindirdi. Adaletin bu kadar hızlı olması, olayların önlenmesinde etkili olacaktır. Keşke bunları yaşamasaydık" diye konuştu.

Olay

Sivaslı ilçesinde Ocak ayında, Nermin Şen çalıştığı kamu kurumunda, 15 yıl önce boşandığı Muslu Özel tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Zanlı M.Ö ilçe merkezinde Hacılar Sokak’ta polis ekipleri tarafından yakalanmıştı.

Şen’in, M.Ö. tarafından tehdit edilmesi nedeniyle savcılığa başvuruda bulunduğu ve polis tarafından koruma altına alındığı bildirilmişti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.