Hava Durumu

Eski Bakan Faruk Çelik: Bursa'da FETÖ'nün ilk hedeflerinden biriydim

Eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, darbe girişimi gecesi kendisinin öldürüleceğine dair mesajlar aldığını belirterek, "Bursa'da FETÖ'nün ilk hedeflerinden biriydim. Birincisi Urfa'ya gönderilmemdir. Urfa'ya gönderilmem, FETÖ yapısıdır. Cumhurbaşkanımız görevlendirdi ama Bursa'da olmamam gerektiği şeklinde raporlardır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2019 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2019 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eski Bakan Faruk Çelik: Bursa'da FETÖ'nün ilk hedeflerinden biriydim

AK Parti'nin kurucularından, 17 yıllık iktidar döneminde birçok bakanlık görevi yapan Faruk Çelik, FETÖ'nün bir dönem kendisiyle uğraştığını söyledi.

Çelik, Bursa'da uğradığı silahlı saldırının arkasında FETÖ'nün olduğunu belirtti.

Darbe girişimi gecesi öldürüleceğine dair mesajlar aldığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Ben niye hedefteydim? Bursa'da FETÖ'nün ilk hedeflerinden biriydim. Birincisi Urfa'ya gönderilmemdir. Urfa'ya gönderilmem, FETÖ yapısıdır. Cumhurbaşkanımız Urfa'ya görevlendirdi ama Bursa'da olmamam gerektiği şeklinde raporladılar. Hiç beklemediğim bir zamanda aldım çantamı Urfa'ya gittim. Gittikten 1 ay sonra Bursa'da görevli, yetkili istihbarat müdürü Urfa'ya tayin oldu. Şu anda kaçak. Bir müddet sonra da Bursa'da vurulmamda asayiş müdürü olan emniyetçi, aynı ekip tarafından Urfa Emniyet Müdürü yapıldı.

Yani Bursa'da yapılanmanın karşısına engel görüldük, onun için Bursa'dan gitmemiz gerekiyor idi. 15 Temmuz'daki yargılamalarda Bursa'daki üst düzey bütün bürokratlar cezaevinde girdi. Bütün yöneticilerin yargılamalar sonucunda tutuklanmaları tesadüf değil. Bursa'da rahatça at koşturabilmeleri için benim Bursa'dan gitmem gerekiyordu. Gittim ama yalnız bırakılmadım peşime istihbaratçısı da geldi. Ve Urfa'da başarısız olacağımı düşündüler, Urfa'dan başarıyla dönüp geldim, geldiğimin gecesi evde henüz yatmadan ağabeyimi cezaevine attılar. Attıranları da biliyorum, suç ortaklarını da biliyorum. Bursaspor davasında hiç ilgisi olmayan ağabeyimi cezaevine kumpasla attılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne gelmeden benimle uğraşmaları vardı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.