Hava Durumu

Eski futbolcu Ersen Martin'e şok dava!

Restoran sahibi Bülent Çiftalan'ı yerde tekmelediği iddiasıyla "kasten yaralama" suçundan 2 bin lira adli para cezasına çarptırılan, ancak cezası 5 yıl ertelenen futbolcu Ersen Martin'e bir dava daha açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eski futbolcu Ersen Martin'e şok dava!

Yaşadığı olaylar nedeniyle müşterileri önünde küçük düşürüldüğünü ve psikolojisinin bozulduğunu iddia eden Bülent Çiftalan, Ersen Martin'e 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

2 BİN LİRA ADLİ PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Eyüpspor'un forvet oyuncusu Ersen Martin, 17 Haziran 2013 tarihinde sürekli müşterisi olduğu ve aynı yerde faaliyet gösteren köfteciye gitti. İşletmecilerinden Bülent Çiftalan'ın yanına giden Ersen Martin, hesap yüzünden tartışıp küfür etti. Bunu duyan Bülent Çiftalan'ın kardeşi Levent Çiftalan da küfür ederek karşılık verdi. Ortamı yatıştırmak isteyen Bülent Çiftalan, kardeşiyle futbolcunun arasına girdi.

Yaşanan arbede sırasında Ersen Martin, yere düşen Bülent Çiftalan'ı tekmeledi. Çiftalan kardeşler, polis merkezine giderek şikâyetçi oldu. Olayla ilgili ifade veren Bülent Çiftalan, "Kendisi sürekli müşterimdir. O gün yanıma gelip bana "Sen neden benim masama oturan şahsa hesabı sen mi ödeyeceksin diye sordun?" dedi. Ben durumu izah edip arkamı döndüm. Bu sırada bana küfür etmiş. Gerisini hatırlamıyorum.

Gözümü hastanede açtım. Kardeşim bana tartışma sırasında Ersen Martin'in suratıma sert bir yumruk attıktan sonra beni yere düşürdüğünü, sonra beni yerde tekmeledikten sonra kaçtığını söyledi. Şikâyetçiyim" dedi. İfade veren Ersen Martin ise asıl mağdurun kendisi olduğunu söyledi. Ersen Martin, "Olay günü iki kardeşin işyerinin önünden geçiyordum. Ağabeyi Levent Çiftalan'a neden dedikodumuzu yaptığını sordum. O daküfür etti. Bu lafı duyunca yanlarına gittim. Bana saldırdılar. Kasıtlı olarak tekme atmadım. İkisinden de davacıyım" dedi.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Ersen Martin hakkında "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarından 5 yıla kadar, Martin'e hakaret eden Levent Çiftalan hakkında da 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. 4 yıllık yargılamanın ardından geçen yıl kararını açıklayan mahkeme, Ersen Martin'i restoran sahibi Bülent Çiftalan'ı yerde tekmelediği iddiasıyla "kasten yaralama" suçundan 2 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Bu cezayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, Ersen Martin'in cezasını erteledi.

"PSİKOLOJİMİ BOZDU" DEYİP 20 BİN LİRA İSTEDİ

"Kasten yaralama" suçundan cezası ertelenen Ersen Martin'e ikinci bir dava daha açıldı. Ersen Martin'le yaşadığı olaylar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu iddia eden restoran sahibi Bülent Çiftalan, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Bülent Çiftalan'ın avukatı Taner Ürkmez, İstanbul 66. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla davalı Ersen Martin'in müvekkiline karşı hakaret ve kasten yaralama suçlarını işlediğini belirtti.

Mahkemenin verdiği bu kararla birlikte davalı Ersen Martin'in suçunun sabit olduğunu dava dilekçesinde anlatan avukat Taner Ürkmez, "Müvekkil, kendisine karşı gerçekleştirilen bu eylemler dolayısıyla üzüntü yaşamış, iş ve sosyal çevresinde küçük düşürülmüş ve problemler yaşamıştır. Olaylar iş yerinde ve diğer müşterilerin gözleri önünde cereyan etmiştir. Müvekkil, yaşadığı bu üzüntü ve moral çöküntüsü nedeniyle manevi olarak büyük zarar görmüştür. Davamızın kabulüne karar verilsin" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.