Hava Durumu

Eski Vali Harput yeniden hakim karşısında

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da bulunduğu 60 sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Mahkeme başkanı, "Tarih bunları yazacak" diyen bir avukata, "Yargılanan siz değilsiniz, hukukî savunma yapın" diye çıkıştı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eski Vali Harput yeniden hakim karşısında

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un da bulunduğu 35'si tutuklu 60 sanığın 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam ediliyor. 'Silahlı terör örgütü yöneticisi olma' ve 'terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' suçlarından Kocaeli Kandıra T Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Harput ve aynı dosyada yargılanan diğer sanıklar yeniden hakim karşısına çıktı. İlk duruşmada mahkeme salonunda hazır bulunan Harput, son celsede sesli ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) ile savunma yaptı.

Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, sanıkların avukatları ve yakınları katıldı. Mahkeme başkanı tutuksuz yargılanan sanıkların savunmalarını dinledi. tutuksuz yargılanan eczacı D.T., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Slim A.Ş. bünyesinde eğitim veren okullardan İlkbahar Koleji'nin yüzde 10 hissedarı olan D.T., hisseyi 1 milyon 800 bin lira karşılığında yatırım maksadıyla aldığını belirtti. Savunmasında, "Tarihi olayları yargılarken dönemin şartlarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor" ifadelerini kullanan D.T, BUGİAD üyeliğinin sebebinin de uluslararası alanda iş yapmak istemesi ve bunun için de dernekten faydalanmaya çalışması olduğunu kaydetti.

D.T.'nin ardından savunma yapan avukatı, müvekkilini savunurken, "Bu yapılanı tarih yazacak, hukuk yazacak' ifadelerini kullandı. Bu ifadeler üzerine mahkeme başkanı, avukata, "Yargılanan siz değilsiniz, hukukî savunma yapın" diye çıkıştı.
Sanıkların savunmaları gün boyu devam ederken, duruşmanın 5 gün süreceği, Harput'un da önümüzdeki günlerde yeniden savunma yapacağı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.