Hava Durumu

Eski vekil emekli maaşlarına zam istedi

Eski milletvekillerinden ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu başkanlarından Biltekin Özdemir, hizmet süresi fazla olan milletvekillerinin emekli maaşlarında artış talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2016 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2016 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eski vekil emekli maaşlarına zam istedi
Habertürk Gazetesi'nden Saliha Çolak'ın haberine göre TBMM Başkanlığı’na başvuran Özdemir, hizmet süresine bakılmadan herkese eşit emekli maaşı ödenmesininAnayasa’ya aykırı olduğunu belirtti. Özdemir, kıdemi fazla olan milletvekillerine daha çok emekli maaşı ödenmesi gerektiğini ifade etti.

Milletvekilleri, 2 yıl vekillik yapmanın yanı sıra sigortalılık süresi ve yaş gibi genel emeklilik şartlarını da tamamlayarak emekli olabiliyor. Hizmet süresinin 20 yılında vekillik yapan ile 2 yıl milletvekilliği yapan arasında emekli maaşı açısından bir fark olmuyor. Milletvekilleri halen ek ödemelerle birlikte 8 bin 600 lira emekli maaşı alıyor.

Biltekin Özdemir RTÜK üyeliği sonrasında 1995 seçimlerinde ANAP'tan Samsun Milletvekili seçildi. 1996 ve 1997-1999 yıllarında TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi. Daha sonra BDDK İkinci Başkanlığı görevini yapan Özdemir çeşitli kuruluşların yönetiminde de bulunmuştur. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.