Hava Durumu

Esnafı üzen haber! Kredi faiz oranları...

Eskişehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, esnafa yüzde 5 ile verilen kredi faiz oranının yüzde 8'e çıkarıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2019 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2019 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Esnafı üzen haber! Kredi faiz oranları...

Eskişehir Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Suat Er, kredi faiz oranlarında ve kredi başvuru koşullarında bazı değişiklikler getirildiğini açıkladı. Faiz oranlarının yüzde 5'den 8'e çıkarıldığını belirten Er, ödeme taksitinin ise 6 aydan 3'a indirildiğini belirtti.

"DAHA ÖNCE ALANLAR YÜZDE 5 FAİZ İLE DEVAM EDECEKLER"

Kredi çekebilmek için elde edilecek hakkın ise 6 aydan 12 aya çıkartıldığını belirten Er, "Esnafa verilen düşük faizli krediler ekonominin bel kemiğidir. Vermiş olduğumuz krediler yüzde 5 faiz, beş yıla kadar ödeme, altı ayda bir taksit iken, kredi faizleri yüzde 8, üç ayda bir ödeme, krediye müracaat süresi ise 6 aydan 12 aya çıkartıldı. Daha önce alanlar yüzde 5 faiz ile devam edecekler. Kredi için müracaat edip beklemede olanlar için yeni karara göre düzenlemek zorunda kaldık. Kendilerini çağırıp konuyu izah ediyoruz. Bizim bu konuda hiç bir suçumuz yok" dedi.

"DEVLETİN VERDİĞİ KARARLARA UYMAK ZORUNDAYIZ"

2018 yılında 240 milyon TL'lik kredi dağıttıklarının altını çizen Er, "Bu para devletin parası. Devletin verdiği kararlara uymak zorundayız. Biz yönetim olarak hiçbir kararı değiştiremeyiz. Faiz oranı diğer bankalara göre çok uygun. Taleplere yetişemiyoruz. Eskişehir Türkiye genelinde sayılı bir il durumunda. Bu kapı her zaman açık olacaktır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.