Hava Durumu

Estetik açıdan burun ucunun önemi

Burunun yüzde en çok dikkat çeken yapı olduğunu ifade eden uzmanlar, burunda mevcut olan herhangi bir şekil bozukluğunun ise kişide özgüven kaybı oluşturabileceğini söylüyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2017 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2017 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Estetik açıdan burun ucunun önemi

Burunda en dikkat çeken kısmın burun ucu olduğunu ifade eden Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, estetik açıdan önemli olan bu bölgede farklı problemler görülebildiğine dikkat çekti.

Hemen hemen her estetik cerrahi operasyonda olduğu gibi burun ucu estetiğinin de kişiye özel planlanması gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Mesut Özcan, "Burun ucunda görülen şekil bozukluklarına, burun ucu düşüklüğü, asimetrik burun ucu, burun kanatlarının geniş olması, burun ucunun belirginliğinin olmaması, burun ucunun yayvan bir görünümünün olması sayılabilir.

Tıbbi adıyla tipplasty dediğimiz burun ucu estetiği genel burun estetiği ameliyatlarında zaten uygulanır. Mevcut sorunun durumuna göre ameliyat öncesinde iyi bir planlama yapılması ve hastaya da bu planlamanın izah edilmesi gerekmektedir" dedi.
Her hastanın burun ucu estetiği için uygun aday olmayabileceğini de ekleyen Özcan, "Burun kemiği anatomik yapısının normal olduğu sadece burun ucunda asimetri, genişlik, düşüklük gibi deformitelerin varlığı söz konusu olan vakalar bu cerrahi prosedür için doğru adaylardır. Burnu kemerli olan bir hastanın sade ve sadece burun ucu estetiği istemesi çok da doğru değildir. Estetik cerrahi değerlendirmelerimiz her zaman burunun tüm yapılarına ve yüzün tüm öğelerine dikkat ederek yapılmaktadır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.