Hava Durumu

Estetik operasyonlar hangileridir? Estetik sonrası iyileşme süreci

Kadınların güzellik tutkusu estetik bilim dalının türemesine neden olmuştur. Ama bu dal sadece güzelleşmek isteyenlere değil hayat kurtarıcı gelişim bozukluklarını tedavi etmek içinde vardır.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2020 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2020 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Estetik operasyonlar hangileridir? Estetik sonrası iyileşme süreci

Günümüzde daha çok güzelleşmek isteyen kadınların rağbet ettiği estetik operasyonlar aslında daha çok gelişim bozukluğu hastalıklarını tedavi etmektedir. İnsanların ruhsal olarak iyi hissetmesini sağlayan bu mucizevi bilim dalı hangi alanlarda estetik yapar? https://www.serdaryuce.com/ sitesinden sizelere bu bilgileri derledik.

Burun Estetiği

Burunda oluşan kemik eğriliği nefes darlığına sebep olur. Aynı zaman da burun da et oluşumu da astım hastalığına sebebiyet vermektedir. Sağlık için burun estetiği olanların yanı sıra burun şeklini beğenmediği için ve bu konuda psikolojik sıkıntılar yaşayan insanlar için burun estetiği son yıllarda revaçtadır.

Alanın da uzman doktorlar tarafından yapıldığı zaman muhteşem sonuçlar veren bu estetik türü ameliyat sonrası iyileşme aşaması biraz zahmetli geçmektedir. Ameliyattan sonra iyileşme sürecinde olan burun bir ay kadar şiş kalır. Gözaltların da morluk ve ödem toplama da kimi insanlar da farklılık göstermektedir. Bu ameliyatı tek seferde olunması gerekir. Çünkü çok fazla operasyon geçiren burunlara kaburgadan kemik alınarak ekleme yapılır bu da Akciğerleri riske atmak demektir.

Göğüs Estetiği

Kadınların ve MTF aşamasın da cinsiyet değiştirenlerin en sık yaptırdığı estetik türüdür. Çok zor bir ameliyat olarak bilinir. Zorluğu yanında riskleri de oldukça fazladır. Ancak kanser yüzünden göğüslerini kaybeden kadınlar için son derece faydalı bir ameliyattır. Ameliyatın iyileşme süresi sancılı geçer ve 2 hafta kadar sargıda kalan göğüsler toplam da 1-2 ay arası tamamen iyileşebilir. Bu ameliyatı 10-15 yılda bir tamamlamak gerekir çünkü implantlar slikondan yapılma olduğu için zamanla vücut içinde eskiyip zehirli bir hâl alır.

Kulak Estetiği

Kepçe kulak estetiği olarak bilinen bu branşta doğuştan kulakları öne doğru açık olan bireylerin kulaklarının arka kısmı ile ön kısmını birleştirerek yapılan bir ameliyattır. İyileşme süreci son derece dikkatli geçilmelidir çünkü kulakların ameliyat edilen dokusu kıkırdak yani süngerimsi yumuşaklıkta olduğu için zamanla esneyip açılır ve eski haline geri döner. Ameliyattan sonra mutlaka saç bandı kulakların üstüne takılmalı ve dikkatli olunmalıdır.

Botoks

Estetiğin kraliçesi diye de anılan botoks 17 den 87 ye herkesin yaptırdığı basit bir operasyondur. Genellikle dudak dolgusu ve kazayağı dolgusu popülerdir. Dudak dolguları aşırıya kaçtığı zaman çok çirkin görünse de usta ellerin yaptığı eserler tıpkı kylie jenner gibi muhteşem bir görünüm ortaya çıkartır. Gözaltlarına yapılan ve kırışıklıkların yok edilmesi amaçlı doldurulan kaz ayakları da her kadının yaptırdığı bir işlemdir. Alın ve çene bölgesi, yanaklar, burun etrafı ve dudak kenarlarında botoks dahilindedir. Bu sürecin iyileşmesi fazla sürmez bir iki gün boyunca yüzde gerginlik ve acı şişme hissi olsa da zamanla yerine oturur.

Lazer Epilasyon

Belki estetik operasyon dahilinde olmayabilir ama vücut altına işlem yapıldığı için ciddi bir operasyondur. Lazer epilasyon kadın erkek herkesin istenmeyen kıllardan kurtulması için başvurdukları bir yöntemdir. Toplam 12 seans boyunca yapılan tüy kökü yakma işlevi %85 başarı ile sonuçlanır. Hormon ve kıl köküne göre bazı insanlar da tekrar kıl çıkma vakaları görülebilir ama bu operasyon türü günümüz de en fazla kullanılan estetik işlemidir.

Lazer epilasyonu vücudunuza yaptırabileceğiniz bölgeler ise;

  • Bacaklar
  • Kollar
  • Yüz bölgesi
  • Bikini bölgesi
  • Koltuk altları
  • Ense ve sırt

Lazer epilasyon iki aşama da yapılır. Ütüleme ve buzlama. Ütüleme yöntemi sıcak aletle tüy kökü yakma işlemidir ve lazer de en çok kullanılan alandır. Buzlama ise daha acılı bir işlem olup tüylerin %99 yok olmasını sağlar. Bu sürecin iyileşme aşaması yoktur acı hissi saniyeler sürmektedir sonuç almak ise 1-2 ay sürebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.