Hava Durumu

Et fiyatları cep yakıyor

Kırmızı et 2 ay içinde yüzde 30 zamlandı. Et ve Süt Kurumu'nda 28 lira olan dana kuşbaşı, market ve kasaplarda 40 liraya kadar çıktı

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2015 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2015 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Et fiyatları cep yakıyor
Son dönemde yine 'ürün yok' propagandası ile fiyatlar yükseltilmeye başlandı.Kırmızı et ve et ürünlerinin fiyatları iki ayda yüzde 30'u bulan oranda zamlandı. Kilosu 23-25 lira olan kıyma 30 liraya fırlarken, 25-30 liralık dana kuşbaşı ise 40 liraya satılmaya başlandı. Et ve Süt Kurumu (ESK) ithalat izni verilmesi için Gıda Bakanlığı'na başvurdu. Kurum yetkilileri ithalatın fiyatları düşüreceğini öne sürerken, sektör temsilcileri ise karşı çıkıyor. Türkiye'de yeterli sayıda hayvan olduğunu ve ürün sıkıntısı bulunmadığını belirten sektör temsilcileri, "İthalat yerine yerli yetiştirici desteklenmeli ve piyasayı karıştıranlar önlenmeli" dediler. 

FİYAT UÇURUMU CEP YAKIYOR

Öteyandan piyasadaki fiyatlar ile ESK'nın satış fiyatları arasındaki uçurum da dikkat çekiyor. ESK'da kıymanın kilosu 24 lira iken marketler 30 liradan aşağıya vermiyor. ESK dana kuşbaşıyı 28.50 liradan satıyor. Oysa vatandaş bir markete gittiğinde dana kuşbaşıyı40 liradan aşağıya alamıyor. Yine et ürünlerinde de benzer farklar ortaya çıkıyor. ESK'da 24 lira olan sosis markette 40 lirayı geçerken, 35 liralık sucukta 50 lirayı bulabiliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.