Hava Durumu

EURO 2016'da korkunç plan! Binlerce kişiyi...

Belçika polisi, Euro 2016 kapsamında oynanan İrlanda-Belçika maçını, başkent Brüksel’de bir meydana kurulan dev ekrandan izleyen taraftarları taramayı planlayan militanları yakaladı

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2016 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2016 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
EURO 2016'da korkunç plan! Binlerce kişiyi...
Önceki gece ve dün sabah saatlerinde Belçika polisinin gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonu çerçevesinde 40 ev ve 152 garaja baskın düzenlendi. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı operasyonda 12 kişi tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerin, dün Fransa’nın Bordeaux kentinde Euro 2016 kapsamında oynanan İrlanda-Belçika maçını, başkent Brüksel’deki bir meydanda izleyen taraftarları hedef alan terör saldırısı hazırlığında oldukları öne sürüldü. Tutuklanan şüphelilerin hafta içinde, maçın dev ekranlardan gösterildiği meydanda keşif yaptıkları belirlendi.

40 kişi gözaltında

Federal Savcılık dün yaptığı açıklamada, polisinin başta başkent Brüksel olmak üzere çeşitli şehirlerde operasyonlar düzenlediğini duyurdu. Baskınlarda 40 şüpheli göz altına alınırken, ilk sorgularının tamamlanmasının ardından gözaltındakilerden 12’si terör saldırısı planlama şüphesiyle tutuklandı. Baskınlarda herhangi bir silah veya patlayıcı bulunmadığı, ayrıca operasyonların 22 Mart’ta Brüksel’de gerçekleşen saldırılarla bağlantısı olmadığı belirtildi. Brüksel’de 22 Mart’ta düzenlenen saldırılarla ilgili önceki gün 30 yaşındaki Belçika vatandaşı Youssef E. A. adlı kişi tutuklanmıştı. Şüpheli, Brüksel saldırılarını gerçekleştiren grubun eylemlerine yardım ve yataklık etmekle suçlanıyor.
 
Kabineye suikast tehdidi

Belçika Terörle Mücadele Koordinatörü (OCAD) raporunda, Suriye’den dönen cihatçıların Belçika Başbakanı Charles Michel ile 3 bakana saldırı hazırlığı içinde olduğuna ilişkin ciddi kanıtlar bulunduğu vurgulandı. Het Nieuwsblad gazetesinin ulaştığı rapora göre, cihatçılar Başbakan Michel ile dışişleri, adalet ve içişleri bakanlarına yönelik saldırı hazırlığı içinde.

Stadyum didik didik arandı

Belçika’daki saldırı planı üzerine, İrlanda-Belçika maçının oynandığı Fransa Bordeaux’daki Nouveau Stadyumu’nda karşılaşma öncesi yoğun güvenlik önlemi alındı. Statlarda koltuklar tek tek arandı.

Hizbullah da harekete geçiyor

İsrail basını, Lübnan’daki Hizbullah örgütünün Suriye’ye gönderdiği militanlarının, bu hafta Deyr ez Zor ve çevresinde IŞİD militanlarına karşı geniş çaplı bir harekata başlama konusunda talimat aldıklarını öne sürdü. Hizbullah militanlarının özellikle Suriye’nin doğusuyla batı Irak arasında, IŞİD’in kontrolünde olan bölgeye yönelik yoğun bir saldırı başlatacağı belirtiliyor. Saldırının, İran destekli Şii milislere yol açmak için düzenleneceği yorumları yapılıyor.

‘Siber halife’ Rus icadı çıktı

Son dönemde IŞİD adına çok sayıda siber saldırı düzenleyen ‘Siber Halifelik’ adlı hacker grubunun arkasında Rusya’nın olduğu iddia edildi. Spiegel dergisinin, Alman güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre ‘Siber Halifelik’in geçen yıl Amerikan ordu sitelerini hedef alan saldırılarını IŞİD militanlarının düzenlemiş olması neredeyse imkansız. Alman uzmanlara göre, Rus istihbarat ve güvenlik servislerinin emrinde 4 bini aşkın ‘siber ajan’ çalışıyor. Bu ajanlar, Batılı hedeflere yönelik saldırılarını IŞİD’in hackerları düzenlemiş gibi gösteriyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.