Hava Durumu

EURO 2024 logo ve sloganımız açıklandı

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri ve A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
EURO 2024 logo ve sloganımız açıklandı

DEMİRÖREN: HEDEFİMİZ, 2024'Ü UNUTULMAZ KILMAK

Tanıtım toplantısında konuşan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, "Cumhurbaşkanımızın himayesinde ve milletimizin desteğiyle 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasını ülkemize hediye etmek istiyoruz. Futbolu seven bir ülke olarak bunu çok istiyoruz. UEFA'ya mükemmel bir dosya sunacağız. İnşallah kazanan Türkiye olacak. Pes etmedik ve 4. kez Avrupa şampiyonası için aday oldu. TFF, vizyonu ve gücüyle futbolu Avrupa seviyesine taşıyabilecek durumdadır. Hedefimiz, 2024'ü unutulmaz kılmaktır" dedi.

SPOR BAKANI BAK: YÜREKTEN İNANIYORUZ, KAZANACAĞIZ VE BAŞARACAĞIZ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Heyecanlıyız ve gururluyuz çünkü yaptığımız tesisler bizleri gururlandırıyor. Standartları görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız sporun içinden gelen biri. O da bunu çok istiyor. İnanıyoruz ve başaracağız. 27 Nisan'a kadar olan dosyayı hazırlamak için elimizden gelen desteği vereceğiz. Bütün hazırlıklarda adım adım TFF'ye destek veriyoruz. Yürekten inanıyoruz, kazanacağız ve başaracağız. Bu ülkeye böyle güzel bir organizasyon yakışır" dedi.

RESMİ SİTE YAYINDA

Türkiye'nin adaylık süreci hakkındaki tüm gelişmeleri Türk ve Avrupa kamuoyu ile paylaşmak için adaylığın web sayfası www.euro2024adayiturkiye.com Türkçe ve İngilizce içerikle hizmete girdi. EURO 2024'ün düzenleneceği şehirlerimizi tanıtımının da yer aldığı site ile Türkiye'nin adaylık süreci tüm dünyayla paylaşılacak.

9 KENT 10 STADYUM

Türkiye'nin ev sahipliğine aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri adaylık dosyasında yer alacak şehir ve stadyumlar şöyle:

İstanbul (Atatürk Olimpiyat Stadyumu ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu), Bursa (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Antalya (Antalya Stadyumu), Eskişehir (Eskişehir Yeni Stadyum), Gaziantep (Gaziantep Stadyumu), Konya (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Trabzon (Şenol Güneş Spor Kompleksi), Kocaeli (Yeni Stadyum), Ankara (Yeni Stadyum).

LOGONUN HİKAYESİ

Türkiye'nin UEFA EURO 2024 logosundaki renk kırmızı, evrensel dostluk ve hoşgörüyü simgeliyor. Aynı zamanda yeni bir başlangıç yapan insanların yaşama sevincini dile getiren kırmızının sıcaklığında 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için cesaret ve enerji de var. UEFA EURO 2024 logosundaki şık siyah renk, Avrupa Futbol Şampiyonası'na bilgelik katıyor. Gücün renklerdeki simgesi siyah, Türk insanının mizacındaki ağırbaşlılık ve asaletten de ayrı düşünülemez. Futbolda kendi kararını veren kahraman insanların denge, yeniden doğuş, öz güven ve yüksek konsantrasyon karakteri, yağmurla dolu bulutlar gibi bereketli siyahın derinliğinde anlam buluyor.
Geometride evrenin küçük bir modeli olan daire, takım, takım ruhu ve mükemmeli aramayı içeren UEFA EURO 2024 logosundaki güçlü mesajlarını en yoğun şekilde futbol topunda sembolleştiriyor.

Daire ile özgün bir uyum gösteren yıldız, erdem, profesyonellik ve üretkenliği hedefleyen insan bedenini temsil ediyor. TFF'nin çağdaş ve kurumsal bir yapıda futbola yaygınlık kazandırma, ülke genelinde katılımı artırma, uluslararası organizasyonlarda sürekli var olma misyonu da yıldızla anlatılıyor. Yıldızın etrafındaki beş adet beşgen, futbolcu, teknik adam, taraftar, hakem ve golü simgeliyor.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun nihai hedef Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği idealinin coşkusu, kendini kalp şeklindeki 2024 rakamında ifade ediyor. 2024 ve Türkiye ifadesinin birleşmesi, uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapma arzusu ve Türkiye'nin birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini vurguluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.