Hava Durumu

Euroleague şampiyonu Olympiakos

İstanbul’da gerçekleşen THY Avrupa Ligi final maçı büyük bir heyecana sahne oldu. Yunan temsilcisi Rus ekibi CSKA Moskova’nın farkı açmasına bakmadı ve büyük bir disiplinle oynadığı karşılaşmayı 62-61 kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2012 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2012 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Euroleague şampiyonu Olympiakos
THY Avrupa Ligi’nde şampiyon Pire şehrinin takımı Olympiakos oldu. Yunan ekibi bir ara 19 sayı geriye düştüğü maçı 62-61 kazanarak kupayı 2. kez müzesine götürdü. İstanbul’a gelirken turnuvada şans tanınmayan Kırmızı Beyazlılar, Barcelona’nın ardından Kirilenko ve Teodosic ve Shved gibi yıldızlara sahip olan CSKA Moskova’yı da mağlup etti ve tarih yazarak şampiyonluğa ulaştı. Bu arada Olympiakos’un antrenörü 69 yaşındaki Dusan Ivkovic, kupayı kazanan en yaşlı çalıştırıcı unvanını aldı.

SON SANİYE BASKETİ
İlk çeyreği 10-7’lik skorla önde geçen Rus ekibi, Teodosic ve Kirilenko ile sayılar bulup farkı 14 sayıya kadar çıkardı ve ilk yarıyı 34-20 önde tamamladı. İkinci yarıya da hızlı başlayan Rus ekibi 27.dakikada farkı 19 sayıya kadar çıkardı: 53-34. 3.çeyreği Olympiakos 53-40 geride kapadı. Son çeyrekte farkı kapatan Pire ekibi, 10 saniye kala farkı 1 sayıya indirdi. Son saniyede Printezis’in çengel atışıyla öne geçen Kırmızı Beyazlılar maçtan 62-61 galip ayrıldı.


Kirilenko’ya büyük onur

THY Euroleague'de sezonun "En"leri belli oldu. CSKA Moskova'nın yıldız ismi Andrei Kirilenko, üç onura birden layık görüldü. Rus yıldız Euroleague'de sezonun en değerli oyuncusu (MVP), en iyi savunmacısı ve sezonun en iyi 5’ine seçildi.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.