Hava Durumu

Ev alacaklara müjde! Yüzde 8'e düştü

Konutta yüzde 18 olan KDV yüzde 8'e, binde 20 olan tapu harcı ise binde 15'e düşürüldü. Vergi indirimleri 31 Ekim'e kadar geçerli olacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2018 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2018 08:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ev alacaklara müjde! Yüzde 8'e düştü

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı, 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e, tapu harcı oranı da binde 20'den binde 15'e düşürüldü. Düşen tapu harcı oranı, sadece konut ve işyeri alımlarında geçerli olacak, arsa ve arazi alımlarında ise geçerli olmayacak.

Maliye Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, söz konusu kararla gayrimenkul sektöründeki gelişmeler dikkate alınarak taşınmazların alım-satım maliyetlerine ilişkin vergiler 6 aylığına azaltıldığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın kapısını çalan inşaat sektörünün temsilcileri bakandan özellikle ofis, dükkan ve apartlarda KDV'nin yüzde 18'den 8'e indirilmesini, alım-satım vergilerinin düşürülmesi, tapu harçlarının indirilmesi, konut kredisi faizlerinin gelir vergisi matrahından indirilmesi ve Eximbank'tan kredi desteği talebinde bulunmuştu.

Hareket kazandırır

Sektörün önde gelen temsilcileri KDV ve tapu harcındaki indirimin artan faiz oranları nedeniyle kan kaybeden konut satışlarına doping etkisi yapacağını belirtiyor. Özellikle büyükşehirler başta olmak üzere sektöre önemli bir ivme kazandıracak indirimlerin, 2018 yılı konut satışlarında da yeni bir rekorun habercisi olduğu dile getiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.