Hava Durumu

Evde çıkan yangında faciadan dönüldü

Adıyaman’da, yüksek gerilim hattının üzerinden geçtiği bir evde çıkan yangında facianın eşiğinden dönüldü.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2014 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2014 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Evde çıkan yangında faciadan dönüldü

Karapınar Mahallesinde, Abuzer Cömert’e ait ikametin çatı katında bilinmeyen nedenle çıkan yangında yükselen alevlerin yüksek gerilim hattı kablolarına dayanması ile korku ve panik bir arada yaşandı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yüksek gerilim hattının ikamete yakın olması ile çalışmalarda zor anlar yaşadı.

İtfaiye ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu söndürülen yangın sonrası inceleme başlatıldı. Yangının neden çıktığı belirlenemedi. Elektrik dağıtım şirketi olan AKEDAŞ tarafından elektrik sayacı içerisinde herhangi bir şalterin AKEDAŞ görevlileri tarafından konulmadığını iddia eden vatandaşlar AKEDAŞ’a tepki gösterdi.

Bir vatandaş, AKEDAŞ ekiplerinin eski elektrik sayaçlarını söküp yerine yeni elektronik elektrik sayaçları taktığını belirterek şöyle konuştu: "Sayaç kapaklarını mühürlediler. Bugün yangın çıktı. Ana hattan gelen elektrik kablosu alev alev yanarken sayaçta bir şalterin bulunmaması yüzünden elektrik akımı kablolarda bulunmaya devam etti. Madem sayaçları değiştiriyorlar o zaman işlerini doğru düzgün yapsınlar. Orada bir şalter olsa şalter elektriği kapatacak ve direkten gelen kablo o kadar yanmayacaktı. Kabloyu bir yana bırakalım, orada alevler var ama elektrikten dolayı biz hiçbir şeye müdahale edemedik. AKEDAŞ görevlileri sürekli gelip kontrol yapıyor ama şalterin olup olmadığını görmüyor. Faturaları gününde yatırmadığımız zaman elektrikleri kesip açma kapama parasını nasıl istiyorlarsa işlerini de düzgün yapsınlar.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.