Hava Durumu

"Evde Hasta Bakımı" dersine birincilik ödülü

Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 'Evde Hasta Bakımı' projesi Evde Bakım Derneği tarafından birincilik ve teşvik ödüllerine layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2012 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2012 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Evde Hasta Bakımı" dersine birincilik ödülü
Türkiye'nin 25 yıl sonra yaşlı nüfus artışında dünyada ikinci sırada yer alacağına dair tahminleri göz önüne alan eğitim kuruluşları, evde bakım hizmetleriyle ilgili şimdiden hazırlıklara başladı. Ders programlarına 'evde hasta bakımı' dersini koyarak bu alanda öğrenci yetiştiren Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu, bir yandan da kongrelere katılarak diğer üniversitelerle bilgi alışverişi yapıyor.

Evde Bakım Derneği ve Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksekokulu işbirliğiyle Aydın Kuşadası'nda düzenlenen 3. Ulusal Evde Sağlık ve Bakım Kongresi işin uzmanlarını bir araya getirdi. Kongreye katılan uzmanlar, evde bakım hizmetlerinin bugünü ve yarınını tartışarak, hekim, hemşire, diğer sağlık çalışanları, tıp ve hemşirelik öğrencileri ile küresel örnekleri paylaştı.

Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu öğrencileri de kongreye 'Evde Hasta Bakımı' dersi danışmanı Dr. Elif Ünsal Avdal'ın desteğiyle hazırladıkları 'Kanıta Dayalı Basınç Ülseri Rehberinin Evde Bakım Hizmetinde Kullanılması' adlı çalışmayla katıldı. Cansu Doğanay, Hatice Aydoğan, Betül Sezgin, Gül Oral, Kübra Açar tarafından hazırlanan ve sözlü olarak kongreye sunulan çalışma, Evde Bakım Derneği tarafından hem kanıta dayalı olması hem de evde bakım alanında ispat temelli çalışmalar içinde ilk olması sebebiyle 'sözel bildiri birincilik ödülü' ve 'öğrenci teşvik ödülüne layık görüldü.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.