Hava Durumu

Evinizdeki televizyonun içinde meğer...

Bilgisayar ve telefonlara bulaşan virüsler artık evlerimizdeki televizyonlara kadar girdi. İşte televizyonlardaki yeni tehlike...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 03:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 03:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Evinizdeki televizyonun içinde meğer...
Bilgisayarlarda binlerce kullanıcıyı oltasına takarak fidye isteyen ve dolandıran virüsler bu kez de akıllı televizyonlara sıçradı.

Fidye virüsleri günümüz teknoloji dünyasında kesin çözümü bulunamamış ve ciddi kayıplar yol açabilen bir tehlike.

Güvenlik dünyası bu tarz virüslere karşı kesin ve kalıcı çözümler aramakla meşgulken, virüsün yeni bir versiyonu daha keşfedildi.

Trend Micro tarafından keşfedilen yeni nesil fidye virüsünün hedef kitlesi ve işleyişi eski nesillerine göre biraz daha farklı.

Bu virüs, Android kullanan akıllı televizyonunuzu hedef alıyor. Insanlar televizyonlarında çok önemli kişisel dosyalar saklamadığı için bu virüs dosyaları şifrelemek yerine doğrudan işletim sistemini şifreliyor ve ekranınıza televizyonunuzun şifrelendiğini belirten bir mesaj çıkartarak sizden 200 dolar ücret talep ediyor.

Virüs şimdiye kadar Rusya, Bulgaristan, Macaristan, Ukrayna, Gürcistan, Kazakistan, Azerbaycan, Ermenistan ve Beyaz Rusya gibi ülkelerdeki kullanıcıları hedef almış durumda fakat bu ülke listesinin kabaracağından şüphemiz yok.

Eğer akıllı televizyonunuza bu virüse benzer bir fidye virüsü bulaştıysa yapmanız gereken şu:
Akıllı televizyonunuzu bilgisayarınıza bağlayın ve ADB hizmetini başlatın. Gelen ADB ekranına 'PM clear %pkg%' kodunu yazıp enter tuşuna basarak işlemi tamamlayın. Artık akıllı televizyonunuzun ekranı özgür.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.