Hava Durumu

Evlat olsalar sevilmezler

BDP'li Sırrı Süreyya Önder'den ulusalcı CHP'liler için ilginç ifade.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2013 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2013 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Evlat olsalar sevilmezler

Türk siyasetinin renkli simalarından biri olan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hürriyet gazetesinden Faruk Balıkçı'ya önemli açıklamalarda bulundu.

"EVLAT OLSALAR SEVİLMEZLER"

Sırrı Süreyya Önder, CHP'li vekil Emine Ülker Tarhan'ın ''Süreyya yaz oğlum' diye bir söz kullanarak sizi uluslararası güçlerin maşası olmakla suçladı. Haluk Koç Türkçe'nizi çok kaba buluduğunu, Devlet Bahçeli'de ağır ifadeler kullandı ne diyorsunuz?" şeklindeki soruya şu sözler ile cevap verdi: "Ulusalcı CHP'liler için bir tek niteleme kullanabilirim. Evlat olsalar sevilmezler. Solculuktan sosyal demokratlıktan vazgeçtim. İnsanlıktan bir arpa tanesi kadar nasipleri olmamış, evlat acısı, kardeş acısı bunlar için çok yabancı. Allahtan ki tabanları böyle düşünmüyor. Tabanlarının böyle düşünmediğini yüksek sesle söyleyen yöneticilerine bile tahammülü olmayan bir yapıdan başkaları için kardeşlik beklemek azrailden can beklemek gibi olur."

"MHP'NİN TABANINA BIRAKIYORUM"

MHP lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz günlerde Bursa'da bir miting yapmıştı. Bahçeli bu mitingde kalabalığın 'Vur de vuralım öl de ölelim' sözlerine 'Onun da zamanı gelecek' karşılığını vermişti. Bu mitingede göndermede bulunan Sırrı Süreyya Önder, "MHP'ye gelince Bursa'da 50 bin kişiyi toplamışken Bursa ormanlarındaki onlarca taş ocağının, ormanların pek yakın bir gelecekte nasıl çölleştirildiğini keşke anlatsalardı. Kürdün evladının Türkün evladına yapacağı en vahim şey kuvvetlice sarılmaktır. Oysa, bu talan vatan toprağı diye uğruna kitleleri ayaklandırdığımız cenneti bir çöle dönüştürecektir. Hangisi milliyetçiliktir. Onu da MHP'nin tabanına bırakıyorum" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.