Hava Durumu

Evleri su bastı, Bursalılar çileden çıktı...

Bursa'da dün gece etkili olan sağanak yağış 30'dan fazla evin bodrum katını su basmasına sebep oldu. Rögarlar tıkanınca caddeler ve kavşaklar kapandı. Sürücüler ise su dolu caddelerde zor anlar yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2014 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2014 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Evleri su bastı, Bursalılar çileden çıktı...

Alınan bilgiye göre, şiddetli yağış merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi'nde 30'dan fazla apartman dairesini su basmasına sebep oldu. Altyapı yetersizliği sebebiyle kanalizasyon giderleri ters işleyince yeni yapılan apartmanların bodrum katlarını su bastı. Çok sayıda vatandaş mağdur oldu. Daha önce 2 defa benzer manzarayla karşılaşan Demirtaş Mahallesi sakinleri, yetkilileri gerekli tedbirleri almamakla suçladı. Buski'ye defalarca müracat ettiklerini anlatan mahalle sakinleri, bölgede altyapının daha da güçlendirilmesini istediler.

Kovalarla ve kendi temin ettikleri vidanjörlerle suları tahliye etmeye çalışan mahalle sakinleri, her yağmurda aynı çileyi yaşadıklarını kaydettiler. Evlerini kredi ile aldıklarını doğal afet sigortası olmasına rağmen zararlarının tazmin edilmediğini öne süren Sezai Yılmaz, "Daha önce de sel oldu. Bodrum kattaki bütün parkeler ve eşyalarımız kullanılmaz hale geldi. 3 bin 600 lira fatura ibraz etmeme ve polis tutanaklarına rağmen DASK poliçesi sadece 600 liralık zararımızı tazmin etti. Muafiyet olduğunu söylüyorlar. O zaman biz neden afet sigortası yaptırdık" diye konuştu.

Mahalle sakinleri BUSKİ yetkililerini gece aramalarına rağmen olumlu cevap alamadıklarını, tatil günleri ve mesai saatleri dışında muhatap olmadığını öne sürdüler.

Öte yandan daha önce defalarca su basan Küçükbalıklı Mahallesi Okul Caddesi'nde de benzer manzaralar yaşandı. Altyapının yetersizliğine rögarların da tıkanması eklenince bazı ev ve işyerlerini bu bastı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla rögar kapaklarını açıp suyun tahliye olmasını beklediler.
Yıldırım ilçesinde de tıkalı rögarlar sebebiyle çok sayıda kavşakta oluşan su birikintisi sürücülere zor anlar yaşattı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.