Hava Durumu

Evlilik vaadiyle 20 erkeği dolandırdı

Adana'da, Türkiye'nin farklı şehirlerinde evlenme vaadiyle 20 erkeği dolandıran 50 yaşındaki Necla A. ile suç ortağı 43 yaşındaki Salih Ş. yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2013 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2013 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Evlilik vaadiyle 20 erkeği dolandırdı

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Saimbeyli İlçesi'nde yalnız yaşayan 71 yaşındaki Osman G., evle

nmek istediğini söyleyince, 46 yaşındaki Seyfullah T., Hanım E. sahte kimliğini kullanan Necla A. ile tanıştırdı. Saimbeyli'ye gelen Necla A. "Yarın beni kapıya koymayacağını nereden bileyim, ben namuslu, kendi halinde bir kadınım. Hiçbir gelirim de yok, sen ölürsen çocukların beni istemez, mirasından pay da vermezler. En iyisi sen evin tapusunu üzerime yaparsın böylece hayatım garantide olur" diyerek Osman G.'ye evlilik şartı koştu. Adını Hanım E. olarak bildiği Necla A.'nın şartlarını kabul eden Osman G. düğün hazırlıklarına başladı. Başlık parası olarak da 8 bin liralık altın aldı. Altınları alan Necla A., kuyumcudan çıkıp, 'lavaboya gidiyorum' diyerek Osman A.'nın yanından ayrıldı ve kayıplara karıştı.

Dolandırılan Osman G., Saimbeyli Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği dilekçenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek Hanım E.'den şikayetçi oldu. Osman G.'nin verdiği eşkal bilgileri üzerine harekete geçen Adana polisi, gerçek Hanım E.'nin Kars'ta yaşadığını ve dolandırıcılık olayı ile ilgisi bulunmadığını, nüfus cüzdanının çalındığını belirledi. Bu bilgi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, farklı şehirlerde 20 kişinin daha Necla A.'nın kurbanı olduğu anlaşıldı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu görevlileri, Osman G. ile Necla A.'nın tanışmasına aracılık yapan Seyfullah T.'yi bulup yeniden ifadesine başvurdu. Gözaltına alınan Seyfullah T., ifadesinde Necla A. ile erkek arkadaşı Salih Ş.'nin birlikte hareket ettiğini itiraf ederek, "Salih kırsal bölgelerde köy köy gezip, evlenmek isteyen yaşlı adamları bulur, Necla A. ile tanıştırırdı. Evlilik hazırlığına başlayan Necla, altın aldırır sonra da Salih gelir kadını olup götürürdü" dedi. Bu bilgiler üzerine Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde oturduğu belirlenen ve 'Malatyalı Necla' olarak tanınan Necla A. ile Salih Ş.'yi yakaladı. Üzerinden Hanım E.'nin kimliği çıkan Necla A., Salih Ş. ve Seyfullah T., tutuklandı.

Aynı suçtan 20 ayrı yakalama kararıyla aranan Necla A.'nın başka kurbanlarının da olabileceğini kaydeden polis, evlenme vaadiyle dolandırılanların Cumhuriyet Savcılıklarına başvurmasını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.