Hava Durumu

Eximbank Bursa'ya şube açıyor

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türk Eximbank'ın Bursa'ya şube açma kararı aldığını, Bursalı ihracatçıların kredi kaynağına daha kolay ulaşabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2017 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2017 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eximbank Bursa'ya şube açıyor

Milletvekili Hüseyin Şahin, yaptığı açıklamada Bursa'da irtibat bürosu aracılığı ile Bursa ve bağlı illerdeki ihracatçıya hizmet veren Türk Eximbank'ın şube açma aşamasına nasıl geldiğini anlattı. Asıl gayesi, ihracatçıyı, ihracata yönelik imalat yapan firmaları ve yurtdışında faaliyet gösteren müteahhit ve girişimcileri desteklemek olan Türk Eximbank'ın Bursa'da şube açması için 2012 yılından bu yana teşebbüste bulunduğunu hatırlattı. Bursa irtibat bürosunun Bursa'nın yanı sıra Balıkesir, Bilecik Yalova, Çanakkale ve Kütahya'daki ihracatçılara hizmet sunduğunu hatırlatan Milletvekili Şahin, doğrudan ya da bankalar aracılığı ile kullandırılan kısa, orta ve uzun vadeli kredilerin sürekli arttığını ve 2016 itibarıyla 1 milyar doları bulduğunu belirtti. Bursa irtibat bürosunun bu süreç içinde iş miktarının artışına paralel olarak önce personel sayısının artırıldığını kaydeden Vekil Şahin, Bursa ve bağlı illerdeki ihracatçılara krediye kolay ulaşabilmeleri imkanı sunulduğunu bildirdi.

Şube için yer bakıldığını, bankanın kısa sürede şube olarak hizmet vermeye başlayacağını müjdeleyen Şahin, "Halen üç personelin görev yaptığı irtibat bürosu şubeye dönüştüğünde, Bursa ve bağlı bölgelerdeki ihracatçılarımızın eli daha da güçlenecek. Artık ihracatçılarımız, istedikleri krediye daha hızlı ve daha kolay ulaşacak. Ucuz ve güçlü kredi elde etme imkânları artmış oldu. Türkiye ihracatında önemli paya sahip Bursa, yeni imkânlarla ihracattaki katkısını daha da arttıracaktır" dedi.
Bankanın Bursa bölgesinde kullandırdığı kredi miktarının 2016 yılında 1 milyar doları bulduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.