Hava Durumu

Eylemlerde polis ve eylemciler karşılık diz çöktü

ABD'de siyahi vatandaş George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan gösterilerde eylemciler ile polis arasında ilginç anlar yaşandı. Eylemciler ve polis dayanışma içerisinde karşılıklı diz çökerek birbirlerine destek belirtti. Görüntüler, sosyal medyada izlenme rekoru kırdı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2020 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2020 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eylemlerde polis ve eylemciler karşılık diz çöktü

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlıMinneapolis kentinde, polis memuru Derek Chauvin'in dizini ensesine bastırması sonucu boğularak yaşamını yitiren 46 yaşındaki siyahi vatandaş George Floyd adına başlayan gösteriler devam ediyor. Yağma ve kundaklama eylemlerine dönüşen gösterilerde polis ve eylemciler arasında ilginç bir olay meydana geldi.

POLİS VE EYLEMCİLER KARŞILIKLI DİZ ÇÖKTÜ

Polislerin aşırı güç ve şiddet uygulamasıyla yaşamını yitiren George Floyd için adalet isteyen eylemciler ve Oklahoma City polisi dayanışma içerisinde karşılıklı olarak diz çöktü. Ardından, siyahi bir eylemci ile polis arasında geçen diyalog sarılma ile son buldu. Görüntüler, sosyal medyada izlenme rekoru kırdı.

NE OLMUŞTU?

46 yaşındaki George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.Floyd'un polis şiddetiyle öldürüldüğü Minneapolis'teki gösterilerin 3. gecesinde bir polis merkezi ateşe verilmiş ve bazı iş yerleri yağmalanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.