Hava Durumu

Ezan sesi yüksek dedi, hapis cezası aldı

Endonezya'da ezanın sesinin yüksek olmasından şikayet eden Budist bir kadın dine hakaretten 1,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2018 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2018 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ezan sesi yüksek dedi, hapis cezası aldı

Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip ülkesi Endonezya'da ezanın sesinin yüksek olmasından şikayet eden Budist bir kadın dine hakaretten 1,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çin asıllı olduğu belirtilen Meiliana adlı 44 yaşındaki kadının Temmuz 2016'da Medan kentinde evinin yakınındaki camiye giderek sesin kısılmasını istediği söyleniyor.

GÖZ YAŞLARINA BOĞULDU

Meiliana'nın şikayetinden sonra bölgede bazı Budist tapınakları ateşe verilmiş, öfkeli kalabalıkların saldırısına uğramaktan korkan bazı Çinliler evlerini terk etmişti. Avukatı, Meiliana'nın mahkemede gözyaşlarıyla karşıladığı kararı temyize götüreceklerini açıkladı.

"GÜLÜNÇ"

Uluslararası Af Örgütü'nün Endonezya bürosu, kararı "gülünç" olarak niteledi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ENGELLEME ARACI OLARAK KULLANILIYOR

Nahdlatul Ulama adlı Sünni örgütün hukuk bürosu başkanı Robikin Emhas ise "Ezanın sesi yüksek" demek nasıl dine ya da bir gruba hakaret olarak değerlendirilebilir?" dedi. Robikin, dine hakaretle ilgili yasaların ifade özgürlüğünü engelleme aracı olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi.

800 BİN CAMİNİN SES SİSTEMLERİ ELDEN GEÇİRİLDİ

Meiliana'nın şikayetinden sonra ülke genelindeki 800 bin kadar caminin ses sistemleri elden geçirilmişti. Yaklaşık 260 milyon nüfuslu Endonezya'da nüfusun yüzde 87'si Müslüman. Budistler, nüfusun binde 7'sini oluşturuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.