Hava Durumu

'Ezidilerin acılarıhafızamızda'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, terör örgütü DAEŞ'in 6 yıl önceki saldırılarında katledilen Ezidilerin acısının hala hafızalarda olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2020 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2020 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Ezidilerin acılarıhafızamızda'

Çavuşoğlu, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Bundan altı yıl önce DEAŞ'ın Ezidilere yaptığı katliamın acısı hala hafızlarımızda. Ne yazık ki, DEAŞ'ın zulmünden kurtulan Ezidiler bugün de PKK terörünün pençesinde ve zulmü altında" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü DAEŞ, 3 Ağustos 2014'te Sincar'a saldırarak binlerce Ezidi kadın ve çocuğu kaçırmış, erkekleri ise öldürmüştü. DAEŞ'in Haziran 2014'te Irak'ın üçte birini işgal etmesi ve sonrasında yaşanan çatışmalar nedeniyle 5 milyonun üzerinde Iraklı evlerini terk ederek daha güvenli buldukları kuzey ve güneydeki kentlere sığınmak zorunda kalmıştı. Irak'ın Aralık 2017'de DAEŞ'ten temizlendiği ve tüm kentlerin örgütten geri alındığı duyurulmasına rağmen iç göçmen durumundaki yüz binlerce Iraklı çatışmalar sırasında yıkılan bölgelerin yeniden inşa edilmemesi nedeniyle hala evlerine dönemiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.