Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

F-16'ların vurduğu yerde bugün bulundular

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında dün F-16 uçaklarının yaptığı bombardımanda 4 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bölgede bugün sabah yapılan aramalarda, 1 terörist de yaralı olarak ele geçirildi. Bölgede ayrıca teröristlere ait silah ve yaşam malzemeleri ile mühimmat bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2018 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2018 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
F-16'ların vurduğu yerde bugün bulundular

Pervari ilçesi yakınlarındaki Herekol dağında 4 teröristin öldürüldüğü yerde bugün yapılan aramalarla ilgili Siirt Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından bölücü terör örgütü mensuplarını tespit ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla, 17 Ağustos 2108 tarihinde Siirt ili, Pervari ilçesi Yazlıca (Herekol) dağı bölgesinde devam eden 'Şehit J. Yzb. Yunus Çelebi 4' operasyonu kapsamında bölgede faaliyet gösteren insanlı keşif uçağı (İKU) vasıtasıyla alınan ısı kaynaklarının, bir grup bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu tespit edilmiştir. Isı kaynağı tespit edilen noktaya hava destekli F-16 uçakları tarafından 2 atım ateş yapılmıştır.

Müteakiben temas araması yapmak üzere bölgeye Atak kolunun himayesinde, Siirt İl Jandarma Komutanlığı harekat kontrolünde bulunan Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığına bağlı jandarma komando unsurları sevk edilmiştir. 18 ağustos 2018 günü havanım aydınlanmasıyla birlikte başlatılan temas araması neticesinde 1 bölücü terör örgütü mensubu yaralı, 4 teröristin ise ölü olarak etkisiz hale getirilmesi sağlanmıştır. Etkisiz hale getirilen teröristler ile birlikte aşağıda belirtilen silah ve mühimmatlar ele geçirilmiştir. 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet m-16 piyade tüfeği, 7 adet kalenikof şarjörü, 5 adet m-16 piyade tüfeği şarjörü, 1 adet palaska, 4 adet şarjör kılıfı, 148 adet m-16 piyade tüfeğine ait 5.56 mm çapında fişek, 4 adet pil ve kablo düzeneği, 1 adet usb bellek, 1 adet silah bakım malzemesi , 1 adet telsiz kılıfı, 1 adet el bombası kılıfı. Ayrıca çok miktarda yaşamsal malzeme ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Bölgede icra edilen operasyonlar azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam etmektedir" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.