Hava Durumu

Fabrikada büyük yangın!

İstanbul Davutpaşa'daki kumaş ve iplik fabrikasında sabah saatlerinde çıkan yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarına geçildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2018 07:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2018 07:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Fabrikada büyük yangın!

İstanbul Davutpaşa'daki 5 katlı kumaş ve iplik fabrikasının üst katlarında saat 06. 45 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İplik ve kumaş balyalarının yanarak alt katlara düşmesi sonucu yangın kısa sürede tüm binayı sardı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına başladı.

Yangına İstanbul İtfaiyesi olarak 22 istasyon 89 araç 185 personel, ilçe belediyelerinden Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar, Bahçelievler, Güngören, Bayrampaşa, Esenler belediyeleri ile Hamidiye AŞ'den toplam 15 su tankeri ile müdahale edildi.

Bölgede çok sayıda fabrika olması ve binaların birbirlerine yakın olması nedeniyle alevlere müdahalede güçlük yaşandı.

Bu arada, söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye eri, dumandan etkilendi. Sağlık ekipleri, itfaiye erine ilk müdahaleyi ambulansta yaptı.

Görgü tanıkları, itfaiye ekipleri gelmeden önce yangını söndürmeye çalışırken dumandan etkilenen bazı işçilere de sağlık ekiplerinin ambulansta müdahalede bulunduğunu anlattı.

Yangın, itfaiyenin müdahalesiyle kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Olayda ilk belirlemelere göre can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Yangının başlama sebebine ilişmin çalışmaların devam ettiğini söyleyen Şahin, şunları kaydetti:

"Teknik inceleme yapıldıktan sonra bilgi verilecek. Vatandaşlarımızdan yangın yerine fazla yaklaşmamalarını istiyoruz. Belirlenen güvenlik sınırları dahiline girilmemesini rica ediyorum. Burası bir iplik fabrikası, üretimin doğası gereği çeşitli kimyasallar var. Her bir katına arkadaşlarımız müdahale ediyor. Şu anda dışarıdan müdahale ediliyor. Soğutma safhasında içerden müdahale ediliyor. "

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.