Hava Durumu

Facebook çöktü mü?

Popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook'a erişim sorunu yaşandığı öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook çöktü mü?

Sosyal medya kullanıcıları #Facebookdown (Facebook çöktü) başlığı altında şikayetlerini paylaştılar.

Facebook'a girmeye çalışan insanların karşısına herhangi bir uyarı gelmeden beyaz bir sayfa açılıyor. Ancak gizli sekmeden giriş yaptığınızda sorunun kaynağı görünüyor.

'KISA BİR SÜRE SONRA GERİ DÖNECEK'

Facebook tarafından şu şekilde duyuru yayınlandı; "Facebook bakım nedeniyle şu anda kapalı ancak birkaç dakika içerisinde normale dönecektir. Bu sırada, bu mesajı neden gördüğün hakkında daha fazla bilgi alabilirsin. Biz siteyi geliştirirken gösterdiğin anlayış için teşekkür ederiz."

RUSYA VE AVRUPA ÜLKELERİNDE HİSSEDİLİYOR

Her iki platformun aynı anda sorun yaşanmasının sebebi ise aynı sunucu kaynaklarından yararlanmalarından olabilir. Instagram'ın sahibi olan Facebook'un sunucularındaki sorun an itibariyle en çok Rusya ve Avrupa'daki bazı ülkelerde hissediliyor.

SORUNLAR YÜZDE 20 ORANINDA

Türkiye'deki kullanıcıların tamamı sorundan etkilenmezken farklı kullanıcı hesaplarında farklı sorunlar yaşanıyor. Instagram'da haber akışına ulaşmakta sorunlar yaşanırken uygulama kullanımındaki sorunlar an itibariyle yüzde 20 oranında. Facebook'ta da benzer bir şekilde hesaplara girişte sorun yaşanırken bazı hesaplar sorunsuz şekilde çalışıyor.

Facebook'a erişmeye çalışan kimi kullanıcılar Facebook'un bakım yaptığı mesajıyla karşılaşırken bazı kullanıcılar ise sayfayı hiç görüntüleyemiyor. Öte yandan yukarıda da belirttiğimiz gibi bazı kullanıcı hesapları için hiçbir sorun yaşanmıyor.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.