Hava Durumu

Facebook, eski içerikleri paylaşanları uyaracak

Sosyal medya devi Facebook, yanlış bilginin yayılmasını önlemek adına bugüne dek pek çok önlem aldı. Şimdi de doğru olsa dahi eskiyen haberlerin 'yeni' gibi paylaşılmasını önlemek adına özel bir algoritma geliştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2020 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook, eski içerikleri paylaşanları uyaracak

Facebook, başta kendi bünyesinde olmak üzere WhatsApp ve Instagram'da yanlış haberlerin yayılmasını önlemek için bir dizi özelliği aktif hale getirdi. Bu adımlardan en dikkat çekeni ise WhatsApp'ta pek çok kişiye aynı mesajı iletebilirken, artık sadece bir kişiye mesajın iletilebiliyor olması.

Ancak bununla da yetinmeyecek olan Facebook, 90 günden eski olan haberleri paylaşan kullanıcıları uyaracak. Şirket, paylaştığı haberin eski olduğunun farkında olmayan kullanıcıları bu sistem sayesinde uyarmayı ve paylaşımı önlemeyi planlıyor.

Facebook'un haberin 90 günden eski olduğunu anlamak için bir dizi algoritmadan faydalanacak. Haberin yayına giriş tarihinden haber içeriğine pek çok kıstası dikkate alacak olan Facebook'ta ekrana 'Bu içerik 3 aydan eski' şeklinde uyarı gelecek. Kullanıcılar bu adımda paylaşımlarını geri alabilecekleri gibi, 'Devam Et' seçeneğine dokunarak paylaşma hakkı da bulunacak.

Şirket, özellikle de koronavirüs salgını sonrası güncel olmayan ve asparas bulunan içeriklerin yayılmasını önlemek için bu adımları atıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.