Hava Durumu

Facebook, iTunes ve Spotify'dan ortak tavır

Facebook, iTunes ve Spotify, sağcı komplo teorisyeni Alex Jones'un ve Jones'un markası InfoWars'un yüzlerce yayınını platformlarından kaldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2018 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2018 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook, iTunes ve Spotify'dan ortak tavır

Apple'dan yapılan açıklamada, Alex Jones'un ve InfoWars'un yayınlarının tamamına yakınının iTunes'dan ve yayın akışı uygulamalarından kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada 'nefret söylemine hoşgörü gösterilmediği' ifadesini kullanıldı.

Facebook da Alex Jones'a ait olan 4 sayfayı sitenin 'nefret söylemi' ve 'zorbalıkla' ilgili politkalarını ihlal etmesi ınedeniyle platformundan kaldırdığını duyurdu. Bu sayfalarda Müslümanlar, göçmenler ve trans bireyler için alçaltıcı ifadeler kullanıldığı belirtildi.

Facebook ayrıca Alex Jones'un kişisel porfilini de 1 aylığına dondurdu.

Müzik veri ve akış servisi Spotify da 'The Alex Jones Show'u yayın akışı listelerinden nefret söylemiyle ilgili politikalarının ihlal edilmesi nedeniyle çıkardığını açıkladı.

KOMPLO TEORİLERİ NEDENİYLE ELEŞTİRİLERİN ODAĞINDAYDI

ABD'de 11 Eylül saldırılarını, Washington yönetiminin planladığına dair komplo teorileri nedeniyle yaygın biçimde eleştirilen Alex Jones, 2012'de Sandy Hook İlkokulu'nda yaşanan ve 26 kişinin öldüğü silahlı saldırının arkasında da 'ülkede silah sahiplliğibe kısıtlama getirmek isteyen sol eğilimli güçlerin' olduğunu öne sürmüştü.

Saldırının kurbanı 2 çocuğun ailesi Jones'a iftira davası açmış bunun üzerinde saldırının gerçekleştiğini kabul etmek zorunda kalan Jones bu kez açıklamalarının 'ifade özgürlüğü' kapsamında yapıldığını savunmaya başlamıştı.

YouTube da temmuz ayında, 2.4 milyondan fazla takipçisi olan Jones'un kanalından 4 videoyu kaldırmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.