Hava Durumu

Facebook, Jeff Bezos için açıklama yaptı!

WhatsApp güvenliği, yakın zamanda Jeff Bezos'un hacklenmesi iddiasından sonra tekrar gündemde yerini aldı. Mesajların gizliliği ve verilerin korunması halihazırda tartışılan bir durumken, yaşanan bu olay akıllardaki soru işaretlerini artırdı. Konu için Facebook İletişim Başkanı Nick Clegg bazı açıklamalar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook, Jeff Bezos için açıklama yaptı!

Facebook yetkilisi Clegg, WhatsApp güvenliği aşılamaz dedi

Jeff Bezos'un WhatsApp mesajlarının hacklendiği ve telefonundan bir süredir dışarıya veri akışı olduğu iddia edildi. Akabinde, bu saldırının Suudi Prens Salman tarafından yapıldığı öne sürüldü. Suudi tarafından ise kısa süre içerisinde bu söylem yalanlandı ve olay 'saçmalık' olarak nitelendirildi.

Bu olaylar henüz tazeliğini korurken, Facebook İletişim Başkanı Nick Clegg bir konuşma yaptı. Clegg, WhatsApp'tan bir mesaj gönderildiğinde hiçbir saldırı olamayacağını çünkü bu mesajların uçtan uca şifrelendiğini söyledi. Bu yüzden de hiç kimsenin saldırıya uğramasının söz konusu olmadığını vurguladı.

Ancak siber güvenlik araştırmacıları, WhatsApp'ın yazılımındaki güvenlik kusurlarının daha önce de keşfedildiğini belirtiyor. Hatta 2019 yılında keşfedilen bir açıkla; kötü amaçlı bir kişinin, alıcı cevap vermese bile, sesli bir çağrı başlatarak başkasının cihazına uzaktan gözetim yazılımı yükleyebildiğini söylediler.

Nick Clegg'in konuşmasında dikkat çeken bir nokta daha vardı. Facebook yetkilisi, kötü amaçlı bir mesajın, yalnızca açıldığında canlandığını belirtti. Clegg'in bu açıklaması, WhatsApp güvenliği aşılamaz demeciyle ters düşmesinden dolayı kafa karışıklığına da yol açıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.