Hava Durumu

Facebook Messenger'a sürpriz özellik geldi

Facebook, mobil mesajlaşma uygulaması Messenger'a yeni bir özellik getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2017 00:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2017 00:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook Messenger'a sürpriz özellik geldi

İnternet dünyasının en moda uygulamalarından olan "Snapchat" sayesinde hayatımıza giren hikaye özelliğine "Facebook" da kayıtsız kalamadı.

Sosyal medyanın dev mobil mesajlaşma uygulaması "Messenger" üzerinde kullanıcılar "Day" yani "Günlük" adı verilen yeni bir özelliğe kavuştu. 24 saat içerisinde paylaşılan her şeyin kendini imha edeceği özellik sayesinde kullanıcılar günlük hayatlarından açıklamalı, yorumlu, efekt ayrıntısı olan fotoğraflar ve videolar paylaşabilecek.

Özelliğin çalışma şekli "Snapchat" üzerinde çok popüler "Hikayeler" ile aynı.

Facebook geçtiğimiz aylarda "Instagram" içerisinde yine "Hikaye" özelliğini hayata geçirmiş ve "WhatsApp" üzerinde "Durum" sekmesi geliştirerek "Snapchat"in popülerliğine kayıtsız kalmamıştı.

Kullanıcılarının rakip uygulamalara geçmesini engellemenin yanı sıra üye sayısını da arttırmak isteyen "Facebook" amiral gemisinde de benzer iletişim şekillerini analiz ederek taklit etmekten çekinmiyor.

"Instagram" ve "Facebook"un aksine "Snapchat", özellikle ilk zamanlarda arşivlenmeyen ve bir süre sonra yok olan içerik paylaşım yöntemi sayesinde cazip hale gelmiş, kullanıcıların gelecekte hukuki çekinceler taşımasının ya da işverenleriyle yaşanılabilecek sorunların önüne geçmek anlamında çok başarılı olmuştu.

Los Angeles merkezli "Snapchat" geçtiğimiz hafta halka açılmış ve 25 milyar Dolar üzerinde bir piyasa değerine kavuşmuştu.

Öte yandan "Facebook" hızlı bir şekilde "Snapchat"ın özelliklerini kopyalayabiliyor olması halka açılmanın ardından şirketin büyüme potansiyeliyle ilgili de tartışmalara yol açmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.