Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Facebook'ta artık o reklamlar gösterilmeyecek

Facebook, reklam politikalarında değişiklik yaptı. Ülkede silah konusunda artan hassasiyet sonucunda 21 Haziran'dan itibaren silah aksesuarları reklamlarına da kısıtlamalar getirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2018 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook'ta artık o reklamlar gösterilmeyecek

Facebook silahlar konusunda uyguladığı reklam politikasına güncelleme getiyor. Halihazırda silah, mühimmat ve patlayıcı reklamlarına izin vermeyen sosyal medya devi, silahlara eklenen aksesuarlarlara müdahalede bulunmuyordu. Bu yüzden sitede gezerken silahlara eklenen el feneri, dürbün ve kılıf gibi ürün reklamlarına rastlamak mümkündü.

Facebook sözcüsünden gelen açıklaya göre, 21 Haziran'dan itibaren ateşli silahları modifiye etme amacıyla tasarlanan aksesuarların reklamları 18 yaşından küçük kullanıcılara gösterilmeyecek.

Bireysel silahlanma oranının en yüksek olduğu ülke olan ABD'de bu konularda büyük hassasiyet gösteriliyor. 2016'dan beri Facebook ve Instagram'da kişisel silah reklamlarına yer verilmiyor. Ülkede yaşanan okul katliamları ve silahlı saldırılardan sonra Reddit ve YouTube gibi diğer sosyal medya siteleri de benzer kurallar getirmeye başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.