Hava Durumu

Facebook'ta çocuklara korkunç tuzak!

Son günlerde Facebook'ta boy gösteren Avataria isimli oyun, özellikle çocuklar için oldukça sakıncalı içerikler barındırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 10:16
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 10:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook'ta çocuklara korkunç tuzak!
Avataria isimli oyun özellikle çocukları tehdit eden, içeriği oldukça sakıncalı bir onlineoyun.  Facebook'ta 500 binin üzerinde dünya genelinde oyuncu kitlesi bulunan Avataria'da kullanıcıların yaşına bakılmaksızın oyuna giriş yapılabiliyor.

\\\"\\\"


Avataria'da önce kullanıcılar kendi avatarlarını yani karakterlerini oluşturuyor. Saçının şekli, rengi, gözler ve giysiler dahil pek çok şeyi oyuncu değiştirebiliyor. Son olarak da oyuncu avatarına isim veriyor ve oyuna giriş yapabiliyor.

\\\"\\\"

AVATARIA'DAKİ KİŞİLER GERÇEK!

Oyuncu Avataria'ya girdikten sonra ise yepyeni bir alemle tanışıyor. Oyun online olarak oynanıyor ve kullanıcıların hepsi 'bot' değil, yani bizzat diğer  Facebookkullanıcılarıyla oynanan bir oyundan bahsediyoruz.
Bu noktaya kadar bir sorun yok; ancak iş oyunun çocuklara hiç de hitap etmeyen yanlarına geldiğinde sıkıntı başlıyor. Oyunda kullanıcıların yanına gelen biri evlilik teklifi edebildiği gibi, doğrudan 'benimle sevgili olur musun' sorusuna muhattap olabiliyorsunuz. Oyunda işi daha ileriye de götürmek mümkün: Sevgili olarak ikna edilen karşı taraf oyundaki eve çağrılabiliyor ve soyunup aynı yatağa yatan iki karakteri görebiliyoruz.

YouTube üzerinden 'avataria'da yatağa kız atma teknikleri' gibi videoları da bulunan Avataria'da çocukların hiç de görmemesi, duymaması gerekenler bir bir karşısına çıkıyor.

AVATARIA EKŞİ SÖZLÜK'TE KIYAMET KOPARDI

Ekşi Sözlük yazarı 'soguk ulke'nin tehlikeye dikkat çeken paylaşımı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Söz konusu yazıda Ekşi Sözlük yazarı 9 yaşındaki yeğeninin oyunda maruz kaldığı tacizi ve o diyalogları paylaştı. Bu diyaloglar şöyle:

***-tamam ne zaman doğum günün
ben- temmuzdaa
*** tamam eğer annen almazsa ben sana alırım
ben-telfon mu
***-evet ama burda sadece benimle konuş bir de bana sana gönderebileceğim bi adres lazım
ben- tamam
***-tamam sex oynayalım mı
ben- nasıl oynucaz
***- sen şimdi külodunu çıkar onun içindeki .........

\\\"\\\"

AVATARIA'YI ŞİKAYET EDİN

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın İnternet Bilgi İhbar Merkezi ihbarweb.org.tr adresi üzerinden kullanıcılar bu tip oyunları şikayet edip  Türkiye'de erişime kapattırmak için hareket alanı bulunuyor. Bunun için oyunun adresini paylaşmanız yeterli.

\\\"\\\"

AVATARIA'YI FACEBOOK'TA ENGELLEYİN

İhbar etmek dışında oyunu  Facebook'tan tamamen kaldırmak da mümkün.  Facebook'ta ilgili hesaba giriş yaptıktan sonra Ayarlar>Engelleme kısmına girin. Ardından 'Uygulamaları Engelle' kısmına girin ve boş alana Avataria veya rahatsız bulduğunuz oyun veya uygulamaların adını yazın. Bu engellemeyle birlikte artık oyun o hesapta açılmayacaktır. Ancak çocuğunuz kendine yeni bir  Facebook hesabı açtığında bu oyuna tekrar girebileceğini de unutmayın. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.