Hava Durumu

Facebook'un oyun uygulamasına Apple engeli!

Facebook oyun alanından eksik kalmamak adına Facebook Gaming adlı bir oyun uygulamasını duyurmuştu. Twitch ve YouTube gibi platformlara rakip olarak nisan ayında karşımıza çıkan uygulama şimdi ise karşımıza farklı bir gerekçe ile çıkıyor. Facebook Gaming uygulaması App Store tarafında engele takılmasıyla gündemde.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2020 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2020 20:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook'un oyun uygulamasına Apple engeli!

Facebook'tan oyunseverlere müjde!

Yayıncılık sektöründe pazar payını artırmak isteyen şirket, yeni bir uygulama duyurdu. Facebook oyun uygulaması Facebook Gaming geliyor...

Facebook Gaming uygulaması kısıtlanıyor

Facebook çok yönlü hamleleriyle dikkat çekiyor. Pek çok platformu satın alan şirket, şimdi ise dev rakiplerine kafa tutmak adına Gaming uygulamasını koz olarak sunmuştu. Apple'ın kısıtlayıcı politikalarına maruz kalan Facebook Gaming platformu üzerinden yalnızca yayınlar izlenebilecek. Oyun oynamaya izin vermeyecek olan Apple, bu noktada platformu kısıtlamış oluyor.

Facebook Gaming uygulamasını App Store için sundu. Sundu sunmasına ancak bundan hiç memnun değil. Zira platformun önemli özelliklerin birisi olan oyun oynama özelliği, App Store'un bu hizmete izin vermemesiyle engellenmiş oluyor. Aynı politika Google'ın Stadia'sına ve Microsoft'un xCloud'una da uygulanıyor.

Facebook CEO'su Cheryl Sandberg konu hakkında yaptığı açıklamada: "Bağımsız Facebook Gaming uygulamasında Apple'ın onayını almak için maalesef oyun işlevselliğini tamamen kaldırmak zorunda kaldık, yani iOS kullanıcıları Android kullanıcılarına göre daha düşük bir oyun deneyimine sahip olacak." diyor.

Facebook normalde mobil uygulamasını, nisan ayında her iki mağaza için de sunmayı planlıyordu. Android ile birlikte iOS kullanıcılarını aynı anda hedefleyen şirket, Apple tarafına takılmış ve iOS tarafında yayımlanması da gecikmişti.

Apple'ın üçüncü taraf yazılımlarda App Store kuralını ihlal ettiği için Facebook Gaming bir türlü App Store için yayımlanamadı. Bu kural kodlarla alakalı dağıtımın birincil amacı olmadığı sürece HTML 5 oyunlarına izin verilmesine bağlı olarak ekleniyor.

Aslında Android uygulamasında yer alan kullanımların yüzde 95'i oyun akışlarını izlemekten kaynaklandığı söylense de yine de iOS tarafında mobil uygulama kısıtlı bir şekilde geliyor olması Facebook tarafının canını sıkıyor gibi duruyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.