Hava Durumu

Facebook'un virüs problemi: Whatsapp

Corona virüsü (covid-19) salgını ile ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için devletler ve sağlık çalışanları, sıkı bir mücadele vermekte. Geçtiğimiz günlerde Twitter da bilgi kirliliğinin önüne geçmek için, yalan haberleri ve yanlış bilgileri sileceklerini açıklamıştı. Yanlış bilgilerin yayıldığı bir diğer platform ise Facebook'un sahip olduğu WhatsApp.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2020 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2020 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook'un virüs problemi: Whatsapp

johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı bilgilere göre, Dünya çapında 200.000'den fazla insana bulaşan ve 8.000 üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine neden olan corona virüsü (covid-19) salgını ile ilgili, şirket yanlış bilgileri daha iyi yönetmeye çalıştıklarını belirtti.

WhatsApp bu durumu engellemek için ne planlıyor?

Bir tanıdıktan gelen mesaj elleri nasıl yıkamak gerektiği ile ilgili doğru bir bilgi içerebildiği gibi, her 15 dakikada bir ılık su içmenin virüsü öldürdüğüne dair yalan ve ciddi sonuçlar doğurabilecek bilgi de içerebilir.

WhatsApp mesajları, sadece gönderici ve alıcının görebildiği, incelemeye kapalı mesajlar olduğu için de denetlenemiyor. WhatsApp ise, bilgi kirliliğini engellemek için adım attıklarını ifade etti. Will Cathcart, WhatsApp başkanı, Doğru bilgi kontrol grupları kurduklarını ve kullanıcıların aldıkları mesajlardaki bilginin doğruluk payını kontrol etmeleri için, mesajları bu gruplara gönderebileceklerini belirtti

Zaman içinde bu kontrol gruplarını arttıracaklarını söylediler.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.