Hava Durumu

Facebook YouTube Music'e rakip oluyor

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Facebook tarafında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce de yayınlanacak olan resmi Facebook müzik videoları konusunda açıklama geldi. Böylece Facebook, doğrudan YouTube Music ile rekabet etmeye başlayacak gibi görünüyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2020 21:13
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2020 21:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Facebook YouTube Music'e rakip oluyor

Resmi Facebook müzik videoları ile rekabet başlıyor

Facebook kısa bir süre önce başta Sony Music, Universal Music Group ve Warner Music Group olmak üzere çeşitli müzik ajansları ile birlikte özel bir anlaşma gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu anlaşma ile birlikte sanatçıların resmi klipleri, Facebook üzerinden yayınlanmaya başlayacak.

Söz konusu bu müzik videolarının, Facebook Watch ve sanatçıların resmi Facebook sayfalarında yer alacağı ifade ediliyor. Bu videolar için herhangi bir kısıtlama olmayacak. Kullanıcılar klipleri paylaşabilecek veya yorum yapabilecek.

Şu an için yeni Facebook müzik videoları, çoğrafi kısıtlama ile aktif edilecek. Açıklanan bilgilere göre sadece Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kullanıcılar, şu anda bu videolara ulaşabiliyor. İlerleyen dönemlerde ülke konusunda geliştirme yapılacağını da söylemek mümkün.

Yapılan bu yeni anlaşma ile birlikte en çok YouTube Music ile rekabet edilecek gibi görünüyor. Apple Music veya Spotify, video ile gündeme gelen platformlar değil. Ancak YouTube tarafında böyle bir fark bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.