Hava Durumu

Faizler sert düştü

Piyasada gösterge tahvilin bileşik faizi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamaları ile tarihinin en düşük seviyesi olan yüzde 5,17'ye geriledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2013 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2013 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Faizler sert düştü

Güne dünkü kapanış seviyesinin üzerinde yüzde 5,24 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi, enflasyon raporunu açıklayan TCMB Başkanı Başçı'nın sunum sonrasında gazetecilerin sorularına verdiği cevaplarla düşüşe geçti ve en düşük yüzde 5,17'yi gördü.

Son 9 işlem gününde devam eden düşüşünü bugüne de taşıyan gösterge tahvilin bileşik faizi, 16 Nisan tarihinde yüzde 5,74 seviyelerinde bulunuyordu.

Analistler, Başçı'nın açıklamaları ile piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisinin düşebileceğini, ve "faizlerde eksi reel getiriye alışmamız gerek" açıklaması ile de faiz indirimlerinin devam edebileceği beklentilerinin tahvil-bono piyasasında alışları güçlendirdiğini belirtiyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) son toplantısında hem politika faizini hem de faiz koridorunun alt ve üst bandını 50'şer baz puan indirmişti. Politika faizi son indirimle yüzde 5'e, faiz koridoru ise yüzde 7-4 aralığına gerilemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.