Hava Durumu

Falcılar CEO'lardan fazla kazanıyor

İzmir'de ortalama 20 bin TL maaşla çalışan CEO'lar ile 6 bin TL maaş alan profesörlere karşılık, popüler bir falcının aylık geliri 40 bin TL'yi aşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Falcılar CEO'lardan fazla kazanıyor
Ekonomik krizler, savaş, fakirlik ve iyi bir gelecek beklentisi falcıların gelirini uçurdu. İzmir'de geleceğe dair güzel sözler duymak isteyen vatandaşların kapısında sıraya girdiği falcılar kazançlarıyla, CEO ve profesörleri katlıyor. Kahve falına 15 TL ila 35 TL arasında bakılırken tarot falına ortalama 40 TL'ye bakılıyor, eve serviste ise 100 TL ücret alınıyor.

250 FALCI FAALİYET GÖSTERİYOR

İzmir'de aylık 40 bin TL üzeri kazanan falcı sayısının 15 civarında olduğu ve büyük kısmının Alsancak, Konak, Güzelyalı bölgesinde çalıştığı belirtildi. İzmir'de yaklaşık 250 falcı faaliyet gösterirken, falcılık 10 bin TL aylık ortalama gelirle 3 milyon TL'nin döndüğü bir sektör haline geldi. Randevuyla çalışan falcıların çok az bir kısmı 'fal, astroloji ve spiritüellik hizmetleri' adı altında vergi levhasını alıyor.

GÜNDE 2 BİN 500 TL

Fiyat tarifesi ise falcının popülaritesine ve falın çeşidine göre değişiyor. 1 saat içinde 10 kişiye kahve falı veya 4 kişiye tarot falı bakabilen falcıların isim yapanlarının günlük gelirinin 2 bin 500 TL'yi bulduğu söyleniyor. Kemeraltı'nda geçtiğimiz yıla kadar kahve falı bakan S.M. sektörü şöyle anlatıyor: "Burası Hükümet Konağı'na oldukça yakın bir yerde. O nedenle özellikle öğle tatilinde memurların akınına uğruyor. Aynı gün 3-4 kez gelip fal baktıranlar bile var."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.